• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Parkın bakımsızlığına mahalleliden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Saray Mahallesi'nde bulunan parka belediye yetkililerini gereken bakımı yapmadığını söyleyen mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Mahallenin tek yeşil alanı olan parkın kurumaya terk edildiğini dile getiren vatandaşlar, belediyenin görevleri arasında olan parklara bakım yapması gerektiğini belirttiler.

Bingöl Saray Mahallesi'nde sulaması ve bakımı yapılmayan mahalle parklarının kendi haline terk edildiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Zülküf Kömürateş, mahallelerinin tek yeşil alanı ve parkta bulunan ağaçlar sulanmadığı için kurumaya, yapraklarının dökülmeye başladığını söyledi.

Kömürateş, "Bu parkın cezası nedir, niye sulanmıyor? Niye geçen yıl gibi İŞKUR'dan buranın sulanması için işçi vermediler.  Geçen yıl buranın sulanması ve bakımı için bir işçi verildi. Bu parkta bulunan ağaçların sulanması lazım. Burası belediyeye aittir. Yazık, bir ağaç 10 yılda zor yetişir.  Buraya belediyenin el atması lazım. Belediye burada parkın sulanmasında kullandığı suyu da kesmiş. " ifadelerini kullandı.

"Mahalle olarak yeterince hizmet alamıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Cahit Gökalp ise şunları söyledi: "Benim iki çocuğum var. Zamanlarını burada geçirip oyun oynuyorlar. Çok güzel bir parkımız var, mahalleli kullanıyor. Belediye İŞKUR'dan elaman verip buranın sulamasını ve bakımını yapıyordu. Bu yıl bir işçi vermediler. Belediye buraya işçi vermediği gibi buranın sulaması için mevcut olan suyu da kestiler.  Parkın suyu varken, mahalleli kendisi suluyordu. Gördüğünüz gibi ağaçlar yaprağını döküyor ve kurumaya başladı. Hizmet konusunda yeterince ilgi alaka yok. Mahalleli olarak yeterince hizmet alamıyoruz. Bir parkımız var ona da sahip çıkan yok. En azından buraya bir kişi verilebilirdi. 10,15 yıllık ağaçlar kurumayla yüz yüze. Bu mahalle parkımızın tamamıyla yok olmaması için Sayın Valimizden ve Belediye Başkanından ilgilenmelerini istiyoruz."

"Mahalle çocuklarının oynadığı tek yer olan Park yok olmayla karşı karşıya"

Ömer Barasi de yeşil alanların önemine dikkat çekerek, "Parkın içinde bir sonbahar havası yaşanıyor. Her yer kup kuru olmuş durumda. Ağaçlar yapraklarını dökmüş, park kurumak üzere. Buradan rant devşirmeye çalışan mı var mahalle olarak merak ediyoruz. Bu parkı bile bile kurutup başka bir şey mi yapmaya çalışıyorlar. Zaten şehrin her tarafı betonlaşmış bari bu park kalsın. Mahalle çocuklarının oynayacağı tek yer burasıdır. Belediye tarafından buraya bile bile bakılmıyor, eleman da verilmiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir