• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Adana`dan Siyonist terör çetesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Merkez Camii'nde bir araya gelen Adanalılar, Mescidi Aksa'nın ümmetin onuru olduğuna dikkat çektiler.

ADYAR, İHH, Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Ülfet Der ve Mazlum Der gibi onlarca İslami STK'nın da aralarında bulunduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR da destek verdi.

Cuma namazının ardından Adana Merkez Camii'nde gerçekleşen program, Veysi Sonkaya Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan'ın okuduğu basın açıklamasında, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'ya yönelik Siyonist yasaklamaların ve zulümlerin kabul edilemeyeceği belirtildi.

"Mescidi Aksa'da Müslüman kanı akıtılıyor. Tekbirlerle bomba sesleri birbirine karışıyor. Ezanlar susturuluyor. Ümmeti Muhammed'in namaz kılmasına dahi izin verilmiyor." diyerek durumu özetleyen Eraslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Siyonist işgal yönetimi bir yandan arkeolojik kazı bahanesi ile Mescid-i Aksa'nın altını oyup yıkmaya kast ederken diğer yandan da Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzak tutmaya çalışıyor. Sayısı Milyar ile ifade edilen Müslümanların gözü önünde yıllardır işlenen cinayetlerin üstüne bir de Mescid-i Aksa'ya kilit vurulması bardağı taşıran son damla olmuştur.

Şu hakikat apaçık ortadadır ki Siyonist işgal yönetimi bu cesareti Müslümanların sessizliğinden ve duyarsızlığından almaktadır. Siyonist işgal yönetimi bütün insan hakları ihlallerine, cinayetlerine, çiğnediği uluslararası hukuk kurallarına rağmen pervasızlığına devam ediyorsa bunun tek nedeni biz Müslümanların dağınıklığı parçalanmışlığı, vurdumduymazlığı ve duyarsızlığıdır. Artık silkinmek uyanmak ve Siyonist israil'e hak ettiği dersi vermek zamanıdır. Bunun da yolu tek bir ümmet olduğumuzu hatırlamak, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmektir."

Yıllardır çeşitli platformlarda, basın açıklamaları ve mitinglerde siyonistlerin terör ve vahşetini tel'in ettiklerini söyleyen Eraslan,  "Ancak görmekteyiz ki, Siyonist rejim bu tepkileri ciddiye almamakta ve pervasızlığını sürdürmektedir. İsrail'in anladığı güçtür. İsrail'in anladığı ekonomik ve siyasi yaptırımlardır. Tüm ahlaksızlığına, terörüne ve saldırganlığına rağmen Siyonist işgalci İsrail rejimi ile ilişkilerini hız kesmeden sürdüren yöneticiler büyük bir vebali sırtlarına yüklenmiş bulunmaktadır. Zalim ve Katillerle ekonomik ve siyasi ilişki tesis etmek, mazlum ve mağdurlara yönelen çirkin bir tehdittir. Ortadoğu'nun ve körfez ülkelerinin Siyonist işgal rejimi ile yürüttükleri sıcak ilişkileri en sert bir şekilde tel'in ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Siyonistler tarafından şehit edilen Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınıp Kudüs'ün işgalden kurtuluşu için dualar edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir