• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`teki fabrika yangını kontrol altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinde kuru bakliyat ve çeşitli gıda ürünlerinin işlenerek paketlendiği bir fabrikanın çatısında bilinmeyen nedenle çıkan yangın yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangında tonlarca gıda ürünün de kül olması sonucu milyonlarca TL'lik zarar olduğu belirtildi.

Öğle saatlerinde Aydınlar Mahallesi'ndeki bakliyat üretimi yapan bir fabrikanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangın rüzgârın ve çatıdaki yalıtım köpüklerinin de etkisiyle kısa sürede tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, içeride bulunan sıvı yağ kutularının da alev alıp sıçramasıyla zor anlar yaşarken, ekiplerin yükselen alevlere müdahalede yetersiz kalması üzerine, fabrikaya Orman Bölge Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi itfaiyeleri ile belediyelerin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait çok sayıda su tankerleri de takviye olarak gönderildi.

Onlarca itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle tonlarca bakliyat ürünü kül olurken, fabrika kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, fabrikada soğutma çalışmaları halen sürüyor. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir