• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
"Mehmet Görmez makamının hakkını yerine getiren bir başkandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevi bırakacağının gündemde olması nedeniyle değerlendirmede bulunan âlimler, Görmez'in görevinde kalmasını, bu makamın ehil kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirttiler.

Art niyetli kimi odaklar tarafından Mehmet Görmez'in hedef alındığını belirten bölge âlimleri, bunun görülmesi gerektiğini ve her ne olursa Görmez'e ve makamına sahip çıkılması gerektiğini söylediler.

Mehmet Görmez'in önemli işler yaptığını belirten M. Ali Arslan, bu kapsamda imamların bir davetçi olmasının alt yapısını oluşturduğunu bu anlamda büyük gayret sarf ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Diyanet'e takkeli bile girmenin yasak olduğu dönemlerden, seydaları cübbe ve sarıkları ile Diyanet'te ağırlama ortamını hazırlayan Mehmet Görmez'dir. Yine sadece Türkiye'de bulunan Müslümanlara değil de dünyanın ücra köşelerinde cami açılmasına vesile olan, oradaki Müslümanları Türkiye'ye getirip, İslami bilinci onlara aşılayan yine Mehmet Görmez'di. Tarihi süreçte medreseleri bile kabul edilmeyen seydalara kucak açıp, onların imza niteliğindeki icazetleri ile imam alımı başlatan yine Mehmet Görmez'di. İmamlar namaz kıldırma memurları değildir deyip, bir zamanlar camide ders verenlerin cezaevlerine konulmasının aksine, cami çalışmalarının emrini verip, imamların bir davetçi olmasının alt yapısını oluşturan yine Mehmet Görmez'dir."

"Korkulan odur ki; ırkçı, faşist zihniyetlerin bu makamları tekrar işgal etmesidir"

Mehmet Görmez'in sadece Türkiye'de değil dünyanın farklı köşelerinde yaptığı İslami hizmetler dolayısıyla birilerinin rahatsız olduğunu vurgulayan Arslan; seydaların, müderrislerin Mehmet Görmez'i sahiplenmesini gerektiğini belirterek, "Tarih boyunca böyle bir başkanın Diyanet koltuğuna oturmamış olmasının bir gerçeği olarak, ülkedeki İslami camialar emniyet içerisindeki odaklardan çok Diyanet'ten çektiklerini de hatırlatalım. Korkulan odur ki; ırkçı, faşist zihniyetlerin bu makamları tekrar işgal etmesidir. İslam kardeşliğinin tekrar bu makamdan uzaklaşarak, ırkçı söylemlerle karşılaşmamız bölgede daha yeni yeni yaralarını sarmaya çalışan medrese ve âlimlerinin ilmi alanlarının da kısıtlanmasını beraberinde getirecektir." dedi.

"Bugün yaşananlar, hayırlı işlere düşmanlık eden zihniyetin başarılı çıkması anlamına gelecektir"

Kutlu Doğum haftası hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışan kimi çevrelerin karşında duran Görmez'in, hedef alındığını ve bugünlere gelindiğinin altını çizen Arslan, "Mehmet Görmez'in Kutlu Doğum'u sahiplenmesi, aslında peygamberin doğumunu kabullenmeyen yılbaşı sarhoşlarını da bir nebze uyandırmış ve akabinde oklar peygamberi sahiplenen bir başkana doğru yol almıştır. Bunlar göz önüne alındığında bu hayırlı işin ikamesi için adeta bölge ve dünya âlimleri ile seferberlik ilan eden Mehmet Görmez'in hedefe oturtulması ve bunun akabinde bugün yaşananlar, hayırlı işlere düşmanlık eden zihniyetin başarılı çıkması anlamına gelecektir. Haktan başka bir şeyi görmeyen Görmez'in bu iyiliklerini görmezden gelmek hayra alamet değildir." diye konuştu.

"Mehmet Görmez makamının hakkını yerine getiren bir başkandır"

Mehmet Görmez'in şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanları arasında âlim vasfını taşıyan en önde gelen kişiliklerinden olduğunu söyleyen bölge âlimlerinden M. Taha Baran, Görmez'in aynı zamanda güzel bir ahlaka sahip olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Mehmet Görmez çok mütevazi bir insandır. Herkesin kendisine ulaşabilecek bir Diyanet İşleri Başkanıdır. Daha önceki Diyanet İşleri Başkanlarına herkes rahatça ulaşamıyordu. Herkes tarafından sevilen bir Diyanet İşleri Başkanıdır. Makamının hakkını yerine getiren bir başkandır. Mehmet Görmez Hocamız kendini iyi yetiştiren; düşüncesi, fikirleri iyi olan bir başkandır." ifadelerini kullandı.

"Mehmet Görmez hakikaten ümmetçi bir âlimdir"

"Mehmet Görmez Hocamız Afrika'dan tutun, Arap ülkelerine kadar, Hindistan'dan Uzakdoğu'ya kadar bütün İslam âleminde tanınan ve çok güzel hizmetler yapan bir âlimdir." diyen Baran, sözlerine şöyle devam etti:

"En güzeli de onda ümmetçilik anlayışının olmasıdır. Onun yanında Arap, Kürt, Türk, Fars herkes eşittir. Mehmet Görmez'de ırkçılık diye bir şey yoktur. Mehmet Görmez hakikaten ümmetçi bir âlimdir. Bu hizmetleriyle tüm İslam âleminde sevilen ve sayılan bir âlimdir."

Mehmet Görmez'in ulaşılabilir bir Diyanet İşleri Başkanı olduğunu söyleyen Baran, "Onun en iyi hizmetlerinden biri taşra ile merkez arasında bir kaynaşma yapmasıdır. İmamlara, din görevlilerine değer verdi. Her zaman bize, 'hangi kademede olursanız olun istediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz' diyordu. İlme çok büyük değerler verir. Özellikle bölgemizde medreselere çok büyük hizmetler yaptı, değer verdi. Biz önceki Diyanet İşleri Başkanlarına ulaşamıyorduk, toplantı yapamıyorduk, ama biz Mehmet Görmez'e çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz. Bu da onun iyi olduğunu gösteriyor." dedi.

"Mehmet Görmez'e karşı karalama kampanyası yürüten kişiler şer odaklarıdır"

Neredeyse tüm Diyanet mensuplarının Mehmet Görmez'i takdir edip, sevdiğini belirten Baran, "Bence Mehmet Görmez çok iyi işler yaptığından dolayı bazı insanlar ondan haset ettiler. Mehmet Görmez Kutlu Doğuma sahip çıktığı için maalesef bazı insanlar bunu provoke etmek istediler. Bence FETÖ denen yapı ve onu destekleyenler bunu yapıyor. Onu yıpratmak istiyorlar. Mehmet Görmez iyi iş yaptı, buna karşı çıkanlar da onu çekemiyorlar. Mehmet Görmez'e iyilik yapılacağına ona kötülük yapılıyor. Mehmet Görmez Türkiye ve İslam âlemi için büyük bir şanstır. Mehmet Görmez'e karşı karalama kampanyası yürüten kişiler şer odaklarıdır." (M.Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir