• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
`Oyun Karavanı` Yollarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından hazırlanan “Oyun Karavanı Projesi” hayata geçirildi.

Proje ile amaçlanan; oyun geleneğini devam ettirmek, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak, oyun aktiviteleri düzenleyerek çocuklarda oyun bilincini arttırmak, çocuklara kitap dağıtılarak okuma alışkanlığı kazandırmak, devlet koruması altındaki çocuklara geleneksel sokak oyunlarını oynatarak onlara özgüven kazandırmak, devlet koruması altındaki çocuklarla evlerinde yaşayan çocukları birbirleri ile kaynaştırarak birlikte oyun oynamalarını sağlamak... Bu amaç doğrultusunda projenin hedef kitlesi kimsesiz çocuklar, ilköğretim çocukları ve engelli çocuklar.

İstanbul`dan yola çıkan karavan Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki 13 şehri gezecek. İstanbul`dan yolculuğa başlayan karavan; Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine sırası ile uğrayarak, tekrar İstanbul`a dönecek.

Oyun Karavanı ile çocukların gün boyu eğlenceli bir gün geçirmesi planlanırken, kurulan tanıtım stantlarında da çocuklara bilgiler verilip hediyeler dağıtılacak.

Karavan Mardin'deydi
"Oyun Karavanı Yollarda" tırı Mardin'de çocukların ayağına geldi. 7'den 70'e bir çok kişinin katıldığı etkinlikte 90'lı yıllardan sonra unutulan çocuk oyunları yeni nesil'e tanıtılırken, yetişkinler çocukluk dönemlerine döndüklerini ifade etti. Mardin Valisi Mustafa Yaman`nın da katıldığı etkinlik sonrası karavan, Mardin'den sonra Siirt, Van, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli'ye gitmek üzere yola çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir