• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Bir Asker Annesi `Bunları Yazmaya Mecburum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Birlik Partisi, "Meclis`e girmeleri halinde vatani görevini yapan er ve erbaşlara asgari ücretin neti oranında maaş vereceklerini" açıklayarak, geçimini merdiven silerek sağlayan bir annenin asker oğluna gönderdiği mektuba dikkat çekti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, yoksul vatandaşların çocuklarının askerlik görevi sırasında maddi sıkıntı çektiğini belirterek, "BBP, Meclise girerse, vatani görevini yapan er ve erbaşlara asgari ücretin neti oranında maaş verecek" dedi.

Partinin İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, vatani görevini yapan er ve erbaşlara asgari ücretin neti oranında "askeri ücret" ve askerlik süreci boyunca sigorta priminin yatırılması konusundaki taleplerini içeren mektupları, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarına postaladı.

İŞTE O MEKTUP

Sirkeci Postanesi önünde toplanan BBP`liler adına açıklama yapan İl Başkanı Karacan, toplumda maddi durumu iyi olanların askerlikten kaçmaları için birçok proje yapıldığını iddia ederek, "Gariban gençlerimizin dertlerinden kimse bahsetmiyor. Bu gençler askerlik görevine gittiklerinde kendileri ve aileleri büyük maddi sıkıntılar çekmektedir" dedi.

Karacan, silah altındaki er ve erbaşların askerlik süresi boyunca asgari ücretin neti oranında maaş ve sigorta primlerinin yatırılması konusunda bir proje hazırladıklarını kaydederek, "Eğer Meclise girersek, geçtiğimiz senelerde seçim yardımı diye dağıtılan 330 milyon lirayı `Askeri` maaşa aktaracağız. Hava yollarında bilet fiyatlarının üzerine 5 liralık eklenti koyarak bu parayı da maaşa ekleyeceğiz" diye konuştu.

Karacan ve partililer daha sonra postaneye girerek, "Askeri Maaş" konusundaki taleplerini içeren mektupları, gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarına gönderdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir