• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Facebook-Whatsap-Twitter haram mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ ANALİZ

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un bu yılın ikinci çeyreğinde net karı, geçen senenin aynı dönemine göre, ne yazık ki yüzde 70 artış gösterdi. Niçin “ne yazık ki” ifadesini kullanıyorsunuz derseniz, rakamları tekrar okumanızı ve biraz düşünmenizi tavsiye ederim. Düşünün 3.89 milyar dolar net kar! Bu sadece üç ayın Nisan-Mayıs-Haziran`ın karı! Peki geliri ne kadar? Bu üç ayda ki geliri ise; geçen yılın aynı döneminde 6,44 milyar dolar iken bu sene yüzde 45 artarak 9,32 milyar dolara ulaşmış! Bunlar korkunç rakamlar. İşte hemen her gün kullanılan Facebook, Whatsap… sosyal paylaşım sitelerinin karı böyle.

Facebook-Whatsap-Twitter Haram Mı?

Burada haddim olmayarak “ne yani Facebook`u Whatsap`ı kullanmayalım mı haram mı?” diyenler için, bir hususu ifade etmek istiyorum. Gerçi meselenin fıkhi bir boyutu var ve bizim gibileri de fıkıhtan ancak ilmihal bilgileri ve 32 farzı iyi bilir. Fakat şu da bir gerçek “Selahadin`i bekleme sen Selahaddin ol” düsturu ile hareket etmeye ve hayatlarının hedefini ilahi bir misyonla belirlemeye çalışanlar attıkları her adımda olduğu gibi tıkladıkları her haberde de dikkatle hareket etmelidirler.

Ölmeyecek Kadar Tıklamalı

Bilirsiniz İslam`a göre açlık ve imkansızlık halinde domuz eti “ölmeyecek kadar” yenebilir. Kaynağı haçlı ve siyonist olan her ürüne de bizler bu bakış açısıyla yaklaşmalıyız. Ölmeyecek kadar tıklamalı ölmeyecek kadar kullanmalıyız. Yani zaruri bir durum söz konusu olduğu zaman bu ürünleri kullanmalıyız, o da idare edecek kadar. Aksi takdirde mal bulmuş mağribi gibi dalıp dalıp gitmemeliyiz. Bu yiyeceğinden ilacına, arabasından teknoloji cihazlarına veya sosyal medyasına her alanda böyle olmalı.

İstanbul Facebook, Türkiye Twitter Kullanımında Dünya Beşincisi

Acaba İstanbul`un Facebook kullanımında dünya beşincisi olduğunu, Türkiye`nin en çok 'Twitter' kullanılan beşinci ülke olduğunu biliyor musunuz? Eğer bu konularla ilgili iseniz biliyorsunuzdur. Peki Çin`in “ateş seddi” diye bir internet engeli ile bu yabancı sosyal medya platformlarını engellediğini? Ve kendi yerli sosyal medya platformları ile ülke insanını yabancı sömürge kültürlerinden koruduğunu biliyor musunuz? 2 milyar kullanıcıyı aşan Facebook kullanıcıları hakkında elde ettiği muazzam büyüklükteki bilgileri sizin dolabınızda sakladığını mı zannediyorsunuz? Ve kimseciklere vermediğini gizlilik anlaşmasına sonuna kadar bağlı olduğunu mu zannediyorsunuz? Konum paylaşma ve benzeri uygulamalar ve internet kullanım bilgilerinize göre Facebook`un yapay zeka robotları sizin nelerden hoşlandığınızdan tutunda, şu gün şu saatte nerede olabileceğinizi bile tahmin edebiliyorlar. Ve canlarının istediği herhangi bir istihbarat servisiyle de paylaşabiliyorlar. Bunları kontrol edebilmek mümkün mü? 

Dün Çivi Ya Da Kuş Kanadı Bugün Klavye Hatta Sanal Klavye

Bakınız medya büyük bir güçtür. Ve tarih boyunca kullanılmıştır. Şimdi tarihte nasıl kullanılmıştır, bunun ayrıntılarına inerek yazıyı uzatmak istemiyorum. Kalem de tarih boyunca kullanıldı. Dün çivi ya da kuşların kanadı kullanılıyordu, bugün klavye hatta sanal klavye kullanılıyor. İşte bunun gibi. Firavunları Nemrutları kul köle ettikleri insanlara büyük ve heybetli gösteren o zamanın medyası yani sihirbazları şairleri idi. Günümüzde süper güç diye gösterilen emperyalist ülkelerin sihirbazları da medyadır ve de en çok sosyal medyadır.

Peki Ne Yapmalı?

Madem medya ve özellikle sosyal medya artık yavaş yavaş yazılı medyanın yerini alıyor ve büyük bir güçtür, peki bizler bu durum karşısında ne yapmalıyız? Düşünün günde birçok haber sitesini kaç kez tıklıyorsunuz? Bu haber siteleri nasıl ayakta duruyor? Reklamlarla! Peki, reklam veren firmalar yahu şu “doğruhaber” veriyor imanlı insanlardır, gelin reklamlarımızı bu haber sitesine verelim mi diyorlar? Hayır! Hangi haber sitesi daha çok tıklanıyor ve kullanılıyorsa firmalar doğal olarak reklamlarını oraya veriyorlar. Facebook ve Whatsap kullanımı ücretsiz. Peki bu işi hayrına mı yapıyorlar? O zaman bunlar nasıl ayakta duruyorlar ve nasıl bu korkunç büyüklükteki karları elde ediyorlar? Reklamlarla! Yani siz her tıklamanızla onların cebine para koyuyor ve bizi, Ümmetimizi istedikleri gibi sömürebilecekleri cep harçlıklarını veriyorsunuz! O zaman bunları kullanırken ölmeyecek kadar kullanmalıyız yani işimizi görecek kadar. Ama İslami sosyal medyanın güçlenerek Hz. Musa`nın asası gibi onların yalanlarını tuzaklarını sihirlerini başlarına geçirmelerini istiyorsanız bir zahmet İslami siteleri tıklayın. Hiç ilginizi çekmese bile “doğru bir haber” sitesine girin ve sadece 30 saniyede tüm haberleri tıklayın, velev ki okumasanız da. Sonra gidin başka bir haber sitesini de ölmeyecek kadar tıklayın!

Bu haberler de ilginizi çekebilir