• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
Alın Terim Futbola Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

Türkiye`nin futbola yatırdığı ‘milli servet` tüm dünya ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim`in istifa etmesiyle ortaya çıkan futboldaki israf ve savurganlık dudak uçuklatıyor. Vatandaşın alın teriyle kazandığı ve vergi olarak devlete giden para hoyratça futbola harcanıyor. 15 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu ile Fatih Terim arasında 5+2 yıllık bir sözleşme yapılmıştı. Sözleşmedeki maddeler ise gerçekten can yakıcıydı. 15 Kasım 2018'e kadar Terim'in sözleşmesi devam edecek sonrasında da 2 yıllık opsiyon devreye girecekti. Terim bu süre içerisinde sözleşmeyi tek taraflı feshederse 1 milyon 450 bin Euro'yu TFF'ye tazminat olarak ödeyecekti. Ancak TFF'nin Terim'i görevden almasının maliyeti ise çok farklı rakamlar üzerinde kurulmuştu; Terim'in yıllık ücreti 3.5 milyon Euro... Fatih Terim'in sözleşmesinin bitmesine bu aydan itibaren kalan süre ise 16 ay... Terim bu süre içerisinde Milli Takım'daki görevinden alınması halinde toplam 16 aylık parasını her ay 291 bin Euro olarak almaya devam edecekti. Bu rakam toplamda yaklaşık olarak 4.7 milyon Euro'ya tekabül ediyor. Yani, eğer TFF, Terim'i tek taraflı gönderdiğini açıklasaydı, Terim'e sözleşmesinin kalan dönemindeki alacaklarının tamamını (4.7 milyon euro) ödeyecekti. Karşılıklı anlaşma ile feshedilen Terim`e çalışmadığı bir yıl için 3.5 milyon Euro ödenecek.

DÜNYANIN EN ÇOK KAZANAN TEKNİK DİREKTÖRÜYDÜ

Yıllar önce TFF ile Terim arasında yapılan anlaşma da tüm dünyanın gündemine oturmuştu. TFF`nin Terim`e verdiği yıllık ücret tüm dünyadaki teknik direktörleri geride bıraktı. Terim dünyanın en çok kazanan Milli Takım Teknik direktörü olarak tarihe geçti.

En çok kazanan ülke milli takımlar teknik direktörü sıralaması şöyle;

1-Türkiye / 3.5 milyon euro

2-Almanya / 3.2 milyon euro

3-Brezilya / 2 milyon 900 bin euro

4-ABD / 2 milyon 400 bin euro

5-İran / 1 milyon 900 bin euro

6-Fransa / 1 milyon 600 bin euro

7-Avusturya / 1.5 milyon euro

8-Kolombiya / 1 milyon 450 bin euro

9-İtalya / 1.4 bin Euro

10-Portekiz / 1.2 milyon Euro

FATİH TERİM`İN FUTBOL KARİYERİ İSE HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL!

Adana doğumlu olan Fatih Terim, futbol kariyerine Ceyhanspor`da başladı. Fatih Terim, Türkiye 2. Ligi`nde şampiyon olarak 1. Lig`e yükselen Adana Demirspor`daki performansı ile dikkat çekmiştir ki sonraki sezon Galatasaray`a transfer oldu. 1985`te futbolu bırakana kadar da Galatasaray`da top koşturdu. Galatasaray`da oynadığı süre içinde takım kaptanlığı da yapan Fatih Terim, Galatasaray ile 327 maça çıkmış; ancak bu sürede takım hiç lig şampiyonluğu yaşayamamıştır.

Fatih Terim`in futbolcu olarak milli takım kariyerinde 7 Kez U-19, 10 kez Ümit Milli ve 51 kez de A Milli olmak üzere toplam 68 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması giymişti. Milli forma ile de sadece 2 gol atabilmiş.

TERİM`İN ALACAĞI 14.500.000 TL İLE NE YAPILABİLİR

Terim`in çalışmadan alacağı bir yıllık ücret olan 3.5 milyon Euro (14.5 Milyon TL) ile bu ülkede neler yapılabilir? Bu para tam olarak neye tekabül ediyor; bir de buna bakalım. Bu para...

-10.357 Asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın 414 aylık maaşı

-15.000 cumhuriyet altını alınabilir

-250 bin TL değerinde 72 daire alınabilir

-75 bin TL değerinde 193 otomobil alınabilir

TERİM`İN ALACAĞI ÜCRET İÇİN SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada yazılan tepkileri olduğu gibi (yazım yanlışlarını düzeltmeden) aktarıyoruz;

Av.Ercan EZGİN‏ @AvErcanEZGN

Milli Takım'dan istifa eden Fatih Terim, çalışmadan 3.5 milyon Euro tazminat alacak. Yerli ve milli olmak böyle bir şey olsa gerek!

erk acarer‏Onaylanmış hesap @eacarer

Fatih Terim'e 3.5 milyon Avro Tazminat. Bu paralar bizim cebimizden. Halkın cebinden para çalana hırsız denir, halk düşmanı denir.

TÜRKİYE GERÇEKLERİ‏ @Mustafaselanik3

Asgari ücretli bir emekçinin 1404 TL aylık aldığı bir ülkede, Fatih Terim e 14.500.000 tazminat veriliyor...zehir zıkkım olsun

🇹🇷Gökbörü 💯‏ @mt22933908

Milli takımdan istifa eden Fatih terim 3.5 milyon Euro alacakmış. Tazminat parası… Milletin parası nerelere gidiyor. YAZIK.

🏁 🏆Siyah-Beyaz 🏆 🦅‏ @OgluKartaLOlaN

Günaydın ülkesini seven insanlar, bugün erken kalkıp çok çalışmalıyız Terim'e ödenecek 3,5 Milyon Euro tazminatı kazanmamız lazım

Armagan‏ @armaganaysen

Yıldırım Demirören, şimdi de Fatih Terim'e 3.5 M EUR tazminat ödüyor. Tazminat konularında çok rahat, çünkü ödeyen kendisi değil.

Haydi Kalk Ayağa‏ @_YuruGunese

Haram zıkkım olsun inşallah

Fatih Terim 1 yıllık maaşı karşılığı ( 3,5 M € ) karşılıklı anlaşılarak görevini bıraktı.

Suna Varol  🇹🇷‏ @SunaVarol_

Fatih Terim çalışmadan 1 yıllık ücreti olan 3.5 milyon €=15 trilyon daha alacakmış

Milli Dava diyenler nedense paradan bir türlü vazgeçmiyor

Fatih Mehmet Maçoğlu‏ @KomunistBaskann

 Fatih Terim, istifa etmesine rağmen; önümüzdeki seneye karşılık gelen maaşı olan 3,5 milyon euro vergimiz kendisine ödenecekmiş.

ASGARİ ÜCRETLİDEN DAHİ VERGİ ALINIYOR AMA KULÜPLERDEN…

Devletin asgari ücretliden dahi aldığı vergiler, söz konusu takımlar olunca bir anda silinebiliyor.

Galatasaray kulübünün devletten aldığı vergi indirimi oldukça dikkat çekti. 2011, 2016 ve son olarak 2017 yılında Galatasaray toplamda 530 milyon TL vergi indirimi aldı. Galatasaray Genel Kurulu'nda Başkan Dursun Özbek'in vergi borcunda gerçekleşen düşüşü açıkladıktan sonra son yıllarda, Galatasaray kulübünün devletten aldığı vergi indirimi oldukça dikkat çekti.

285 MİLYON TL İNDİRİM

Galatasaray'da 25 Mart Cumartesi günü gerçekleşen yıllık mali olağan Genel Kurul'da başkan Dursun Özbek'in kulübün vergi borcunu 304 milyon TL'den 19 milyon TL'ye indirdiklerini açıklamasının ardından son yıllarda Galatasaray'ın devletten aldığı vergi indirimlerinin fazlalığı dikkat çekti.

DAHA ÖNCE DE 250 MİLYON TL İNDİRİM OLDU

Futbol Verileri hesabının araştırmasına göre; 2011 yılında Galatasaray kulübünün 73 milyon TL'lik vergi borcu 3 milyon TL'ye düşürülürken, 2016 yılında ise 200 milyon TL civarındaki borcu 20 milyon TL'ye düştü. Yine son olarak 2017 yılında ise başkan Dursun Özbek'in açıkladığı üzere 304 milyon TL'den 19 milyon TL'ye düşürüldü. Bu durum sadece Galatasaray ile de sınırlı değil. Fenerbahçe ve Beşiktaş`ın da aralarında olduğu onlarca kulüp bu şekilde vergi ödemekten kaçıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir