• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Gaziantep`te yarım asırlık karakol yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, 47 yıldır hizmet veren polis merkezi yıkıldı.

İlçenin Düztepe Mahallesi'nde bulunan Düztepe Polis Merkezinin kentsel dönüşüm ve yol genişletme çalışmaları kapsamında yıkılması kararlaştırıldı. Alınan kararın ardından polis merkezinin, aynı bölgeye yapılan binaya taşınmasının ardından 47 yıllık eski bina Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından çevre güvenliğinin alınmasının ardından iş makineleri ile yıkıldı.

Eski polis karakolunun yıkımı sırasında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Düztepe Şehit Hüseyin Cengiz Polis Merkezini Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz'e, muhtarlara ve gazetecilere gezdirdi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük yol kat ettiklerini belirten Tahmazoğlu, "Biz, kentsel dönüşümde tamamen belediyenin imkânlarıyla kamulaştırarak, konut ve gerekiyorsa polis merkezi yapma işini de üstlenerek kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çerçevede yolları, yeşil alan, okul alanlarını genişleterek vatandaşların yaşam alanlarını iyileştiriyoruz. Aynı zamanda depreme dayanıksız binaların da yenilenmesini sağlamış oluyoruz." dedi.

Tahmazoğlu, "Özdemirbey Caddesi, Gaziantep'in ve Şahinbey'in en önemli caddelerinden birisi. Güney ve kuzey açısını birbirine bağlayan tek yol. Burası iki şerit olması sebebiyle trafik yükü oldukça fazlaydı ve trafiğin yükünü kaldırmıyordu. Daha önce de Düztepe ile sanat okulu arasındaki yolu iki şeritten 6 şeride çıkardık. Şimdi ise Düztepe- Dutluk yolunu 6 şeride çıkartarak, bu yolu da tamamlamış oluyoruz.  Bugün ise bölgedeki Düztepe Polis Merkezinin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu merkez 47 yıllık bir bina. Çürük raporu vardı ve yıkılması gerekiyordu. Yeni, konforlu ve modern bir polis merkezi inşa ederek hizmete sunduk, bugün de bu eski binayı yıkıyoruz. Düztepe-Dutluk arasında birkaç bina kaldı, onları da yıktıktan sonra yol açma çalışmalarına başlayacağız." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir