• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Batman Valisi OSB`de incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ve yapımı devam eden Gümrük Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu, üretim tesislerini ziyaret etti.

İncelemeler sırasında Vali Deniz'e; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, OSB Müdürü Zeynep Akbel ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

OSB yöneticileriyle bir araya gelen Vali Deniz, OSB'nin genişletme çalışmalarının yanı sıra genel sorunları görüştü.

Daha sonra farklı alanlarda yurt içi ve yurt dışı piyasasına yönelik üretim yapan üç fabrikayı ziyaret eden Deniz, firmaların üretim faaliyetleri hakkında yetkililerinden bilgi aldı. 

İlk olarak 65 kişinin istihdam edildiği, yurt içinde ve yurt dışına ihracat yapan mermer üretim fabrikasını, 130 kişinin istihdam edildiği kot pantolon üretimi yapan tekstil fabrikası ve kumaşa empirme baskı yapan fabrikayı gezen Deniz, firma sahipleriyle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

OSB'deki genişletme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Deniz, ek 2 bin dönümlük yer tahsisiyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının önemli bir kısmının tamamlanarak arazi sahiplerine ödemelerin yapıldığını ifade etti.

Vali Ahmet Deniz, ardından Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapımı devam eden Gümrük Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu.

Gümrük Müdürlüğü hizmet binası, misafirhane ve deponun yer aldığı yerleşkede incelemelerde bulunan Vali Deniz, yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Yapımı devam eden Gümrük Müdürlüğü binası yapımının en kısa sürede tamamlanması için yetkililere talimat veren Deniz, binanın hizmete girmesi ile birlikte, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve yurt dışına ihracat yapan firmaların iş ve işlemlerinin yürütülmesinde büyük kolaylıklar sağlayacağını belirtti.

Daha sonra Valilik Konferans Salonunda Vali Ahmet Deniz başkanlığında, Hasankeyf kamulaştırma, yeniden yerleşim çalışmaları değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, DSİ Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, DSİ Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkan Yardımcıları, DSİ 16'ncı Bölge Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, ilgili kamu kurum yöneticileri ile uzman personeli katıldı.

Hasankeyf ilçesinde yürütülen kamulaştırma çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda, yeni yerleşim yerinde yapımı tamamlanan kamu kurumlarının taşınması ve genel sorunlar görüşüldü.

Kamulaştırma çalışmalarının hızlandırılması konusunda ilgili kurum yöneticilerine talimat veren Vali Deniz, yeni Hasankeyf yerleşkesindeki birçok kamu hizmet binasının tamamlandığını belirterek, ilgili kurumların bir an önce taşınması gerektiğini ifade etti.

Toplantı, görüş ve önerilerin ele alınarak yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir