• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Ağaçlar enjeksiyon yöntemiyle korunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Belediyesi, vektörel mücadelede başlattığı yeni uygulamayla ağaçlardaki zararlılara karşı ağaç enjeksiyon yöntemini kullanıyor. Başlatılan yeni uygulamada teknoloji de etkin kullanılıyor. Enjeksiyon uygulamasının yapıldığı ağaçlara QR kodu verilerek, ağaçlara yapılan işlemlerin dijital ortamda takibi sağlanıyor.

Bu yıl Mayıs ayında başlatılan yeni uygulama yaygınlaştırılıyor. Şehrin dört bir yanındaki park, bahçe, yeşil alan ve yol yan bantlarında yer alan ağaçlar, bu yeni yöntemle koruma altına alınıyor.

Yeni uygulamayla zararlılara karşı kullanılan ilaç, doğrudan ağaç gövdelerine enjekte ediliyor. Ağacın gövdesine deliciler marifetiyle özel kanallar açılmasının ardından uygun dozda ilaç enjekte edilerek, açılan kanallar yine uygun ve doğal materyallerle kapatılıyor. Enjeksiyonla yapılan ilaçlama, ağacı 2 yıl boyunca hastalıklardan ve zararlılardan korurken, gerçekleştirilen ilaçlama çalışması da ağaca hiçbir zarar vermiyor. 

İlaçlama çalışmalarının takibinde son teknoloji kullanılıyor

Hayatımıza yakın bir geçmişte dâhil olan ve hızlı bilgi akışı sağlayan QR kod uygulaması ilaçlama çalışmalarında da etkin kullanılıyor.
Ekipler tarafından enjeksiyon uygulamasının yapıldığı ağaçlara asılan plakalar üzerine yerleştirilen QR kod ile de yapılan işlemlerin dijital ortamda takibi sağlanıyor. (Ebubekir Alkan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir