• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Muş'ta "Sevgi Evleri"nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan sevgi evleri binasının temeli protokol üyelerinin de katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

İstasyon Caddesi eski yetiştirme yurdu yerinde yapılacak binanın temel atma törenine Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdulbari Aksoy bir selamlama konuşması yaptı.

Aksoy, yaklaşık 400 metrekarelik evlerde yaklaşık 10 kişinin bulunduğu bir hizmet modeline geçildiğine belirterek, "Koğuş sisteminden, 130 kişinin bulunduğu bir yurt sisteminden bugünün çok modern evlerinde yaklaşık 400 metrekarelik evlerde yaklaşık 10 kişinin bulunduğu bir hizmet modeline geçiyoruz. Bu devletimizin şefkat elinin kimsesizlere uzanmış en kutsal halidir. Bugün benim için çok gururu verici bir gün. Tabi bu hizmet kolay gelmedi, çok zor şartlarda geldi. Buna sebep olan bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya ise, yıkılan yetiştirme yurduna dikkat çekerek, burada kalmanın geçmiş şartlarına göre ayrıcalık olduğunu söyledi.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Aziz Yıldırım, 5 tane çocuk evinin yapılacağını ve çocukların aile şefkatinin, anne-baba şefkatinin ve yine anne-baba korumasının altında bulunmalarını arzu ettiklerini belirterek, "Şartlar çok değişti ve çok da güzelleşti. Gönül arzu eder ki, bu çocuklarımız kendi ailelerinin yanında kalsınlar. Bu çocuklarımız aile şefkatinin, anne-baba şefkatinin ve yine anne-baba korumasının altında bulunsunlar. Ancak, günümüz şartlarında zaman zaman bu tür evlere, bu tür koruma alanlarına, bu tür koruma tedbirlerine ihtiyacımız oluyor. Burada 5 tane çocuk evimiz yapılacak. İnşallah bu çocuk evlerinde en çok 10'ar tane çocuğumuz barınacak. Bu çocuklarımıza fiziki olan bütün imkânlar devletimiz tarafından verilmektedir. Bütün ihtiyaçları, günlük ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Personeliyle kendilerinin korunmaları, temiz bir ortamda yaşamaları sağlanmaktadır. Tabi ki bu çocuklarımıza da düşen görevler var. Onlar da çok çalışıp, gayret edip, eğitimlerini en güzel şekilde tamamlamaları gerekmektedir. Biz her ne kadar devlet olarak bu çocuklarımızın fiziki şartlarını güçlendirsek, daha iyi hale getirsek de tabi ki bir aile yuvasının, anne-baba şefkatinin, o sevginin yerini bir türlü dolduramıyoruz, bu bir gerçek. Bunu yapabilmek için de koruyucu aile dediğimiz veya ailesinin içerisinde masraflarını bizim devlet tarafından karşılayıp da kendi ailesinin yanında barınmalarını temin ettiğimiz projeler, programlar çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum." ifadeleri kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından sevgi evlerinin temeli Muş İl Müftüsü Alaattin Bozkurt'un yaptığı duanın ardından Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından atıldı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir