• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Engelli kadına yardım eli uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Derneği Muş Şubesi, merkeze bağlı Ağaçlık köyünde (Karni) yaşamını sürdüren ihtiyaç sahibi engelli kadına yardım eli uzattı.

Şubenin kadın kolları başkanlığından bir heyet, yıkılma tehlikesi olan evinde tek başına yaşamaya çalışan engelli İsmet Taş'ı (65) evinde ziyaret etti. Taş'ın sorun ve sıkıntılarına kulak veren heyet, engelli kadınla yakından ilgilenerek, ellerinden gelen imkânlar dâhilinde kendisine yardımcı olacaklarını bildirdi.

Yağışlardan darbe alan ve yıkılma tehlikesi bulunan, cam ve kapıları kırık olan evde tek başına yaşadığını anlatan Taş, zor şartlar altında yaşamını devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

Evinin elektriğinin olmadığını, elektrik ihtiyacını mum ile karşıladığını belirten Taş, bu nedenlerle çok zorlandığını belirtti.

Kızılay Derneği Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, Taş'ın yanında olacaklarını ve geri kalan ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

Ağa, "Engelli annemizin durumunu duyduk, çıktık, yanına geldik. Engelli annemiz gerçekten çok kötü bir durumda. Yağışlardan hasar görmüş evi yıkılma tehlikesi taşıyor. Oturduğu odanın içerisinde birkaç tane odun parçası aşağıya sarkıp, düşmüş. Engelli annemizin evinde hiçbir eşya, malzeme yok. Halısı, buzdolabı, televizyonu ve ocağı yok. Engelli annemiz evinden başka bir yere de gitmek istemiyor. Evinde kalmak istiyor. Bizler de Türk Kızılay'ı olarak elimizden gelen bütün imkânları yapacağız. İsmet annemizin ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadarıyla karşılayacağız." dedi.

İsmet Taş'ın komşularından Abdulkadir Kılıç ise 10 yıldır tek başına yaşayan Taş'ın, komşuların yardımıyla geçindiğini ifade ederek, "İsmet nine 10 yıldır bizim komşumuzdur. Bir oğlu hastadır, akıl hastanesinde yatıyor. İsmet annemizin kimsesi yoktur. Dışarıda olan akrabaları var ama nineye bir faydaları olmuyor. Sizler de gördünüz, evi yıkık durumdadır. Devlet büyüklerimiz tarafından İsmet annemize bir yardım eli uzanırsa biz komşuları da çok seviniriz. Komşuları olarak bizler de yeri geldiğince ellerimizden gelen imkânlar dâhilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önümüz kış mevsimi, evinin yarısı dökük halde. Annemize bir yardım eli uzatılırsa kış mevsimi öncesi çok iyi olur." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir