• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Adıyaman`daki Sevda Meydana da Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Onbinin üzerinde kişinin katıldığı Kutlu Doğum Etkinliği Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Selamlama konuşmasını yapan Kâhta Mustazaf-Der başkanı Mehmet Aydın, sahabe hayatından kesitler sundu. Hz. Muhammed`e (sav) uyanlar ve onun yolunu sürdürenlerin izzet ve şerefe kavuştuğunu belirten Aydın; "Sahabeler ölüme düğüne gider gibi gittiler. Bütün her şeylerini Allah (c.c) ve Resulü için feda ettiler" dedi.

 

Ayrıca, Kuran`ın emirlerini ve peygamberin sünnetini yaymaya çalışanlara terörist muamelesi yapıldığını ifade eden Aydın, "Peygamber sevgisini halkıyla paylaştıkları için cezaevlerine konuluyorlar, işlerinden edilip yaptıkları böyle etkinlikler terörist faaliyet olarak gösteriliyor.`` şeklinde konuştu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Şenlik, katıldığı bütün etkinliklerde, etkinliğe katılanların üçte ikisinin bayanlardan oluştuğunu dile getirerek, "Bayanların, gençlerin ve çocukların böyle etkinliklere yoğun ilgi göstermesi tevhid müjdesidir. Çünkü tarih boyunca peygamberlerin çağrısına uyanlar bayanlar, gençler ve çocuklar olmuşlar" şeklinde konuştu.

 

Ayrıca etkinliğe katılan araştırmacı yazar Mahmut Yayla da, Kürtçe bir konuşma yaptı.

 

Salâvat Kampanyası
Programda, yaklaşık iki ay önce başlatılan salavat kampanyasında birinci olan çocuklara ödüller verildi. Kâhta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından çekilen salâvat sayısı 5 milyar 477 milyon 579 bin olarak açıklandı. Ayrıca, 34 hatim ve 3 bin 188 Yasin okundu.

 

Etkinlikte, Medine Çocuk İlahi Grubu ve Urfa Kardeşler İlahi Grubunun seslendirdikleri ezgiler, halka duygu yüklü anlar yaşattı. Sık sık çekilen Tekbir ve Salâvatlar da etkinliğe katılanları coşturdu.

 

Program Mehmet Şenlik Hoca`nın Duasıyla son buldu.

Emin Nazlı - İLKHA

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir