• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
İngiliz büyükelçi: Gülen darbenin arkasında ama terör örgütü değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CNN Türk'ten Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, "Türkiye FETÖ'yü 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan bir ülke olarak görüyor, İngiltere de böyle görüyor mu?" sorusuna Gülen yapılanmasını "terör örgütü" olarak tanımadıklarını çünkü bunun için belirli bir süreç gerektiğini belirtti.

Moore, "Fakat bu önemli değil, bu darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğunu iyi biliyoruz." diyerek sözlerine devam etti.

İngiltere'de Başbakan Theresa May'in darbe girişiminden yalnızca 2 gün önce göreve başladığını ve bunun yeni hükümetin karşılaştığı ilk uluslararası kriz olduğunu belirten Moore, İngiltere'nin Türkiye'nin yanında durduğunu söyledi.

Kendisi için "İngiliz derin devletinin adamı" gibi nitelendirmenin yapılması hakkında da konuşan Moore, "Türk halkı komplo teorilerini çok seviyor. Biz İngiltere olarak Türkiye'yi bölmek istemiyoruz. Bunlar çok saçma iddialar. Güçlü bir Türkiye İngiltere'nin de menfaatleri ile de örtüşüyor." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir