• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Diyarbakır`da BDP`liler Polisle Çatıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK`nın şehir yapılanması KCK duruşması nedeniyle BDP`liler Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Diyarbakır Adliyesi bitişiğindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba hitaben bir konuşma yaptı.

 

Konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindekiler alandan ayrılır ayrılmaz grupta yer alan yüzleri maskeli bazı kişiler, çevrede bulunan polise taşlı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırıda bulundu. Polis ise, gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

 

Dağılan göstericiler, Büyükşehir Belediyesi binasına girdi. Göstericiler, Belediye binasının damından taş atmaya devam etmesi üzerine, polis bina önüne kadar gelerek, buradaki bazı göstericileri gözaltına aldı.

 

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylarda, yaralananlar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Büyükşehir Belediye binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda işyeri ve otomobilin camı kırıldı.

 

Öte yandan Dağkapı Meydanı`na doğru kaçan göstericiler, trafik polisine saldırdı. Polisler havaya ateş açtıktan sonra, otele sığındı. Göstericilerin attığı taşlar nedeniyle otelin camları kırıldı.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir