• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
"Mescid-i Aksa, Haremi Şerif bizim çok mukaddes bir mekândır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

65'inci hükümetin yenilenen kabinesinde Başbakan Yardımcılığı görevini devralan Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binası önünde karşılanan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valiliği Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bir gazetecinin Mescid-i Aksa'ya yönelik yaşanan ihlalleri sorması üzerine Çavuşoğlu, İsrail'in bir an önce ablukayı kaldırmasını ve kutsallardan elini çekmesini söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptırımları ile alakalı sorulan soruya cevap veren Çavuşoğlu, "Mescid-i Aksa, Haremi Şerif bizim çok mukaddes bir mekândır. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için hassas olduğumuz bir bölgedir. İsrail yıllardan beri burada ne yazık ki terör estirmeye devam ediyor. Son olarak Mescid-i Aksa'ya girişlerin engellenmesini ve özellikle dünkü cuma namazının kılınamaması hakikaten İslam dünyasının tüm birimlerini, ülkelerini, kuruluşlarının başını iki elin arasına alıp düşünmesi gerekiyor. Bu İslam dünyası ve bizim sorumluluğumuzdur. Biz üzerimize düşeni, birliğimizi, beraberliğimizi, ufkumuzu aynı hedefte birleşirsek bunların da üstesinden geleceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu son olarak, Siyonistlerin biran önce bu ablukayı kaldırmasını ve kutsallardan elini çekmesini istedi.

Valilik ziyaretinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret eden Hakan Çavuşoğlu'na AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar eşlik etti. (Mustafa Bikeç - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir