• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
"Kitap okuyana çay ve kahve bedava"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da 2 edebiyat öğretmeni, bir araya gelerek açtıkları kafede kitap okuma oranındaki düşüşe dikkat çekmek amacıyla, kitap okuyan müşterilerine ücretsiz ikramda bulunuyor.

Konuyla ilgili konuşan işletme sahibi Ömer Çokbakar, eğitimci bir aileden geldiklerini ve ülke genelinde düşen kitap okuma oranına dikkat çekmek amacıyla, "kitap okuyana çay ve kahve bedava" sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

Özellikle gençlerin kitap okuması için böyle bir ortam hazırladıklarını söyleyen işleme sahibi Çokbakar, "Burada kitap ve kahve konsepti şeklinde bir yer açtık. Buradaki amacımız gençlerimizin gelip buraya gelip rahatça kitap okumasını sağlamaktır. Bunun akabinde 'Kitap okuyana çay ve kahve bedava' şeklinde bir sloganla başladık. İnsanlarımız hem burada rahat rahat kitaplarını okusun hem de çay, kahvesini içsinler diye böyle bir ortam oluşturduk. Bu tarz şeylerin Van'da daha da artmasını istiyoruz." dedi.

"Kitap okunsun diye ipin ucundan tutalım dedik"

Ülkede teknolojinin gelişmesiyle birlikte gençlerin internet kafelere, playstation ve okey salonlarına yöneldiğini, buna paralel olarak da kitap okuma oranının düştüğünü dile getiren Çokbakar, "Bizler de ipin ucundan tutalım dedik. Kitap okumaya destek sunalım diye kitap okumayı sevdirelim ve teşvik edelim diye böyle bir iş yeri açtık. Umarım halkımıza hayırlı olmuştur." diye konuştu.

"Çok olumlu tepkiler aldık"

Bol bol kitap okumayı tavsiye eden Çokbakar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Buranın kurucuları ağabeyim ve bir arkadaşıdır. Bunların ikisi de edebiyat öğretmenidir. Bizler aile olarak eğitimci bir aileyiz. Kendim de bilgisayar öğretmeniyim. Kitap okunmalıdır. İş yerini açarken çok olumlu tepkiler aldık. Belirli saatlerde gelen insanlar oldu. Buraya gelenler rahat rahat kitaplarını okuyabiliyorlar. Biz herkesin gelip kitap okumasını istiyoruz. Bütün halkımızı davet ediyoruz. Gelsinler kitaplarını okusunlar çay ve kahvelerini ikram olarak sunuyoruz."

Kitap okumak için kafeye gelen Emekli Öğretmen Sezai Yavrutürk isimli vatandaş ise bu tür işletmelerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Yavrutürk, "Kitap okuyana bir teşvik bakımından çay sunulması çok hoş bir adımdır. Okuma oranının düşük olduğu ülkemizde böyle kitap okumaya olumlu yaklaşılmasını çok olumlu buluyorum. Elbette bu gibi iş yerlerinin yaygınlaşması arzu edilir bir şeydir. Geleceğimizi daha aydınlık bir yere taşır diye düşünüyorum." dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir