• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Lice operasyonunun bir günlük bilançosu açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonun bir günlük bilançosunu yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Dün düzenlenen operasyonun bilançosunun yer aldığı açıklamada, PKK tarafından yağmalan bir araç ile bir tondan fazla bomba yapımında kullanılan amonyum nitratın ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonda 77 kişinin sorgulamasının yapıldığına yer verilen açılamada, 4 askerlik yoklama kaçağı olan şahsın yakalanarak gerekli tebligatların yapıldığı ifade edildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:

"Teröristlerce 30 Haziran 2017 tarihinde yağmalanan bir adet araç bulunmuş, Mayın/EYP yapımında kullanılan toplam bir ton 190 kilo amonyum nitrat, teröristlere ait 2 adet sırt çantası, 25 adet el bombası, 9 adet Yeasu marka büyük boy araç telsizi, 6 adet Yeasu marka el telsizi, 150 adet elektrikli fünye, 12 takım terörist kıyafeti, 2 adet uyku tulumu, 7 adet panço, 17 adet battaniye, 15 takım kar kıyafeti, 20 metrekare branda, 10 adet büyük tüp, 10 adet küçük tüp, 500 adet orta boy pil, 15 kilo bulgur, 20 kilo pirinç, 250 adet örgütsel kitap."

Ele geçirilen malzemelerin bir kısmının delil niteliği taşıdığı için muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, bir kısmının da olay yeri inceleme işleminin ardından yerinde tahrip edildiğine yer verildi.

Operasyonda ayrıca 23 bin kök kenevir bitkisi ile 205 kilo 300 gram toz esrar maddesi ele geçirildiğine yer verilen açıklamada, toz esrar maddesi muhafaza altına alındığı, kenevir bitkisinin de numune alınmasını müteakip savcılığın talimatıyla yerinde imha edildiği belirtildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir