• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan israile tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda "Afrika'da Sağlık" başlıklı uluslararası kongrenin gala yemeğine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada işgal rejimi Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarından bahsetti ve işgal rejimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE SALDIRDILAR"

"Kudüs'te bugün Cuma Müslümanların kutsal bir günü. Ve İsrail polisi askeri bütün güvenlik güçleri orada Müslümanların üzerine saldırdılar ve 350'ye yakın yaralı var ve aldığımız son rakama göre 3 şehidimiz var.

"BUNLARA TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ"

"İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüm ve 'Yaklaşımınız çok yanlış. Bu insanlar kendi kutsal mabedlerine gidiyorlar. Bu makam bizler için Müslümanlar için önemli. Bunlara terörist diyemezsiniz. Bu yakıştırmayı kabul etmiyoruz.' dedim.

"NE KADAR ISRAR ETTİYSEK DE BUGÜN MÜDAHALEDE BULUNDULAR"

Biz de bu noktada insanların ibadetlerini özgürce yapmasını istiyoruz ama orada insanlar öldürüldüğü için tedbirler almak zorundayız. Ne kadar da ısrar ettiysek elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz dediler ama bugün maalesef böyle bir müdahalede bulundular.

"BİZ ZALİM HÜKÜMDARLAR KARŞISINDA SUSMAYI ZULÜM ADDEDİYORUZ"

"Şunu bilmemiz lazım; Her şeyden önce Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmamalı. Biz her türlü iletişimi herkesle yaparız. Yapalım ama hakkımıza haklarımıza da sahip çıkalım. Ve sonuna kadar biz haklarımızın savunucusu olacağız. Kim olursa olsun. Biz zalim hükümdarlar karşısında susmayı kesinlikle zulüm addediyoruz. Buna da asla katlanamayız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir