• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Esnaf elektrik kesintilerine kalıcı çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'da son dönemde artan elektrik kesintilerine kalıcı çözüm bulunmasını isteyen esnaf, kesintiler nedeniyle dolaplarda muhafaza edilen gıdaların ve elektronik eşyaların bozulmasına neden oldu.

Her gün kesintilerin olduğu Karlıova'da fatura ödeme merkezleri, eczaneler, kasaplar, soğuk hava depoları ve sanayi esnafların elektrikten dolayı çalışamadıkları görüldü. Yaşanan elektrik kesintisiyle birlikte birçok esnaf mağdur olurken, ilçe genelinde ise elektrikten dolayı mahallelerde su kesintisi meydana geldi.

Her gün elektriklerin kesilmesine anlam veremeyen ilçe esnafı ise yetkililerin yıllardır yaşanan elektrik sorununa sesiz kalmalarına tepki gösterdi.

İlçede esnaflık yapan Ferhat Olgun, "Elektriklerin kesilmesinden dolayı buzdolabımızda bulunan dondurmalar tamamen eridi. Kesintilerin olacağından haberimiz olsa ona göre bir tedbir alırdık. Havalar zaten çok sıcak, dolaplar çalışmayınca dolapta bulunan dondurma ve diğer gıdalar eriyor ve bozulmasına neden oluyor." dedi.

Elektrik kesintisinden dolayı maliyeti bin lira olan süt ürünlerinin bozulduğunu söyleyen Ferhat Hacıoğlu, "Kış aylarından elektriklerin kış şartlarından dolayı gittiğini biliyoruz ama yaz aylarında elektriklerin hemen hemen her gün gitmesine bir anlam veremedik. Çağrı merkezini aradığımızda herhangi bir çalışmanın olmadığını söylüyorlar. Gün boyu kesilen elektrikten dolayı muhafaza edemediğim bin TL değerinde süt ve süt ürünlerimiz bozularak çöpe atıldı. Bu durum kaldırılacak gibi değil artık, yetkililerin buna kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisinden dolayı hiç iş yapamadığını dile getiren Halil Bayındır ise "Zaten işlerimiz fazla yok, faturalarını ödemeye gelen müşterilerde elektrikten dolayı geri gidiyor. Karlıova esnafı olarak yıllardır bu sorunu yaşıyoruz ama derdimize çare bulan bir yetkili şimdiye kadar olmadı maalesef." diye konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir