• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
"Ümmet birlik olmadığı sürece Müslüman kanı akmaya devam edecektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Derik İlçe Başkanı Burhan Erol, Siyonist İsrail geçtiğimiz günlerde 3 Filistinliyi şehid ettikten sonra Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına tepki göstererek, Müslümanlara birlik çağrısında bulundu.  

Parti binasında basın açıklaması düzenleyen Erol, "Bizler İslam ümmeti olarak tek yürek, tek ses olmadığımız sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanı akmaya devam edecektir. Bu bakımdan birliğimizin ve dirliğimizin korunması ve güçlendirilmesi şarttır." dedi.

Erol, "Kurulduğundan bu yana mazlum Filistin halkının kanıyla beslenen İsrail terör devleti kana doymuyor. Mazlum, mağdur Filistin halkına reva gördüğü zulümler arşı titretiyor, dünya Müslümanlarının yüreğini yaralıyor. 800 yıllık süre içinde ilk defa Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılınamadı. Müslümanların ilk kıblesine yönelik bu girişim, İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Gencecik fidanları bütün dünyanın gözü önünde hunharca katlediyorlar ne yazık ki kimseden ses çıkmıyor. Terör devleti, bütün cinayetlerini kimseden çekinmeden yapmasının sebebi; Müslümanların duyarsızlığı ve dağınıklığı değildir de nedir? Ey İslam Ümmeti! Kardeşlerin kurşunlanıyor, kutsal mekânların kapatılıyor sen hala uyuyorsun! Nedir bu gaflet, nedir bu nemelazımcılık! Allah için ne zaman uyanacaksın ve kutsal değerlerine sahip çıkacaksın! Bizler İslam ümmeti olarak tek yürek, tek ses olmadığımız sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanı akmaya devam edecektir. Bu bakımdan birliğimizin ve dirliğimizin korunması ve güçlendirilmesi şarttır." ifadelerini kullandı.

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı yasaklamasını en şiddetli bir şekilde lanetlediklerini ve işlenen bu cinayetlere karşı dünya Müslümanlarının harekete geçmeye davet ettiklerini söyleyen Erol, "İsrail terör devleti şunu iyi bilsin ki yaptığı her katliam, yaptığı her zulüm kendi sonunu hızlandıracaktır. İslam ümmeti bir gün ayağa kalkacak ve mutlaka yaptıklarının hesabını senden soracaktır! Terör devleti İsrail ve ona destek veren emperyalistler iyi bilsinler ki Mescid-i Aksa'yı işgal edemezler, Filistin halkını yok edemezler. Mukaddes Kudüs ve mübarek çevresi Müslümanların en mukaddes mekânlarıdır. Bu değerler uğruna mücadele veren, şehit olan, zindanlara giren, yerlerinden sürülen bütün Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onları desteklemeye devam edeceğiz. Onların davası bizim davamızdır. Kudüs ve Filistin toprakları tamamen özgürlüğe kavuşuncaya kadar bu mücadeleye destek vermek boynumuzun borcudur. Katil ve işgalci Siyonistlerin her gün Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ve hürmetini ayaklar altına almasını, Filistinli kardeşlerimizi katletmesini, Mescid-i Aksa'yı yasaklamasını en şiddetli bir şekilde lanetliyor ve işlenen bu cinayetlere karşı dünya Müslümanlarını harekete geçmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir