• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Siyonist işgalciler Kıbrıs`ta telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kıbrıs'taki sivil toplum kuruluşları, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yaptığı zulmü protesto etmek amacıyla bugün Cuma namazı sonrası Lefkoşa Selimiye Cami önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasının ardından Mescid-i Aksa'da şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Terör örgütü İsrail ve silahlı unsurlarının bu alçaklıkları kabul edilebilir değildir"

Açıklamada, "İslam coğrafyasındaki savaşların, terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü olan İsrail, geçtiğimiz günlerde üç Filistinli Müslümanı daha şehit etmiş ve Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılınmasını yasaklamıştı. Terör örgütü İsrail'in en başından beri Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırtmaya yönelik yaklaşımları da dozajını arttırarak sürmektedir. Terör örgütü İsrail ve silahlı unsurlarının bu alçaklıkları kabul edilebilir değildir." denildi.

Basın açıklamasının devamında, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır." ifadeleri kullanıldı.

"Etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının destekçisi ve kışkırtıcısı İsrail'dir"

İşgalci Siyonistlerin terör saldırılarının kabul edilebilir olmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı kuşkusuz, Batı'dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, yöneticilerinin Batı ile olan müspet ilişkileri ise İsrail'i cesaretlendirmektedir. Şunu tüm dünya bilmeli ki; biz Müslümanların tüm Yahudileri kapsayan düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci Siyonist İsrail'in teröre dayanan varlığını da Müslümanlar olarak asla kabul etmiyor, meşru görmüyoruz. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın, hatta dünyanın, barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Dünya insanlarını sömüren, insanlığı ifsat eden mevcut düzenin kurucusu İsrail'dir. Bölgemizdeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının destekçisi ve kışkırtıcısı İsrail'dir. Hatta '15 Temmuz Kalkışması'nın planlayıcısı ve uygulayıcısı olan, kuklalarını ABD'de himaye eden 'üst akıl' ile Filistin topraklarını işgal eden aynı 'üst akıl'dır. 'Üst akıl' Siyonist İsrail'dir. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs'ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir."

Basın açıklamasının sonunda İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenilerek şu çağrıda bulunuldu:

"Buradan tüm Müslüman idarecilere sesleniyoruz: Sapmışlarla ve lanetlenmiş topluluklarla beraber yürümenin ne sizlere ne de insanlığa bir faydası yoktur! Ve sen alçak İsrail! Senden işlediğin tüm bu zulümlerin, şehit ettiğin Müslümanların hesabını soracağımız gün çok yakındır! Seni Kudüs'ten ve işgal ettiğin topraklardan söküp atacağımız gün çok yakındır! Zafer inananlarındır ve zafer yakındır." (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir