• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elazığ STK'ları terör şebekesini lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı sonrası 15 Temmuz meydanında bir araya gelen İHH, AGD, TÜGVA Elazığ temsilcileri ve Yeni İhya Der gibi faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları Siyonist İsrail'in Mescidi Aksa'da Cuma namazını yasaklaması ve Filistinlileri katletmesine karşı tepkilerini göstermek için bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını ELİMDER Başkan Vekili Osman Cem Karahüseyinoğlu okudu. Vatandaşlar sık sık " Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" ve " Kahrolsun İsrail" gibi sloganlar attı.

Açıklamada, "Mescid-i Aksa alınların secde ile buluştuğu gönüllerin Rabb ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa müminlerin haykırışı, müminlerin niyazı biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail tekrar gözlerini Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan çocukların ve sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp alınların secdeye varmasına da engel olmaktadırlar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize yapılan zulme hep birlikte Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve işgalci İsrail tarafından kapıları kapatılmıştır." denildi.

Açıklama sonrası Elazığ İmam Hatip Platformu Sözcüsü Turgut Tunç'un yaptığı dua ile Filistin'de yaşanılan zulmün son bulması Allah'tan niyaz edildi.

"Kudüs meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imanî bir sorumluluktur"

Siyonist terör şebekesine bir tepki de HÜDA PAR Elazığ İl Yönetiminden geldi. Parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını HÜDA PAR İl Başkanı Yusuf Yüksel yaptı.

Açıklamada, " Mescidi Aksa İsra suresinde adı geçen etrafı mübarek kılınmış peygamberlerin uğradığı oradan da miraca yükseldiği Mescid-i Haram ve Mescidi Nebevi 'den sonra 3'üncü kutsal mescitten biridir. Kudüs ve Mescidi Aksa'yı Siyonist işgale son vermek her Müslüman için büyük bir idealdir. Kudüs dünyanın sancağıdır onu elinde bulunduran dünyaya yön verir. Bu mânâda bir hâkimiyet alametidir. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs'ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs'ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamamız gerekir ki Kudüs meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imanî bir sorumluluktur." ifadeleri kullanıldı.

"Kudüs ümmet olarak değişmez gündemimiz olmalıdır"

Siyonist terör şebekesinin İslam Coğrafyasının göbeğine emperyalistlerce yerleştirildiğine dikkatlerin çekildiği açıklamada, "Başta İngiltere, ABD ve emperyalistlerin tezgâh ve savaş politikaları sonucu İslam ümmetinin bağrına bir hançer misali saplanan bu Siyonist çete başta Filistin halkı olmak üzere tüm ümmete acılar yaşatmıştır. Ümmetin içinde bulunduğu gaflet ve dağınıklığı fırsat bilen Siyonist çete katliam ve sürgün politikalarını rahatlıkla uygulayabilmektedir. Kudüs ümmet olarak değişmez gündemimiz olmalıdır. Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" denildi.

"Kudüs ümmetin içinde bulunduğu ihtilaf, şikak ve birbirine olan düşmanlıkları yüzünden Mescid-i Aksa bugün bu hale geldi"

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörlüğü de "Siyonizm'e Öfke Cuması" adıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Peygamber Sevdalıları Elazığ Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk yaptı.

Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların birlik olmaya çağırıldığı açıklamada, "Son günlerde İslam'ın ilk kıblesi ve 3'üncü Harem-i Şerif'i olan Mescid-i Aksa'da Siyonist terör şebekesinin büyük bir barbarlıkla işlediği cinayetleri büyük bir nefretle telin ediyoruz. Yaşanan cinayetlerin kabul edilemez olduğunu ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını görmekteyiz. İslam ümmetinin atalet içerisindeki bakışları içerisinde mazlumca Yahudilerin çizmesi altında ezilen Kudüs ümmetin içinde bulunduğu ihtilaf, şikak ve birbirine olan düşmanlıkları yüzünden Mescid-i Aksa bugün bu hale geldi." denildi.

"Herkes şu anda aralarında bulunan mânâsız, asılsız ve temelsiz ihtilafları bıraksın"

"Müslümanlar olarak kendimizi bir an önce toparlamaz ve bu işe çözüm bulmazsak kısa sürede çok daha acı günlere şahit olacağız" uyarısında bulunulan açıklamada, "Onun için buradan İslam ümmetine çağrımız şudur ki herkes şu anda aralarında bulunan mânâsız, asılsız ve temelsiz ihtilafları bıraksın. Müslümanları bir araya getirecek olan Kur'an ve İslam'ın esas olarak zikrettikleri kaidelerdir. İslam coğrafyasında yanan bu ateşi hep beraber söndürmeye çalışalım. Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür" ifadelerine yer verildi. (Ebubekir Yavuz - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir