• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Siyonist işgalciler Gaziantep`te lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist terör çetesinin geçtiğimiz günlerde 3 Müslüman'ı Mescid-i Aksa'da şehit ettikten sonra mescidi ibadete kapatması Özgür Kudüs Platformu Üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından Cuma namazının ardından bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat başta olmak üzere siyasi parti yetkilileri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alaybey Cami'inde kılınan Cuma namazının ardından kortej halinde toplanan kalabalık tekbir, salâvat ve sloganlar eşliğinde Balıklı Parkına yürüdü. Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi adına Ubeydullah Çakır okudu.

Yürüyüşte "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Özgür Kudüs Özgür Bir Dünya", "İhtilafı Bırak Kudüs'te Birleş", "Gaziantep'ten Kudüs'e Direnişe Bin Selam", "Ümmeti Kudüs İçin Birliğe Çağırıyoruz", "Kudüs Müslümanları Bekliyor", "Siyonist Zulüm Bitmeden Durmak Yok" sloganları atıldı.

Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslam'da özel bir yeri olduğunu belirten Çakır, "Biz Müslümanlar için mukaddes beldelerden olan Kudüs'ün ehemmiyetine Kur'an'da İsra Suresi'nde de değinilmektedir. Kudüs'ün, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındırması ve Resulullah'ın İsrâ ve Miraç mucizesine şahit olması bu üstünlüğünün ana sebebidir." dedi.

"Siyonistlerin yaptığı bu pervasızlık bu alçaklık güçlü oldukları için değil biz Müslümanların paramparça oluşundan dolayıdır"

Çakır, "Müslümanlar için mukaddes ve mükerrem olan Kudüs bugün Siyonist işgalciler tarafından işgal altında tutuluyor. Mescidi Aksa'da 3 Filistinliyi şehit ettikten sonra ibadet yapılmasını yasaklayan bu Siyonistlerin yaptığı bu pervasızlık, bu alçaklık güçlü oldukları için değil, biz Müslümanların paramparça oluşundan dolayıdır. Mukaddes Filistin topraklarında büyük zulümler yapılmaktadır. Acı ve kederle dolu günler geçiren kardeşlerimizin her zamankinden daha fazla bizlere ihtiyaçları vardır. 'Müslümanlar ancak kardeştir' ilahi fermanın gereği olarak kardeşlerimize tüm benliğimizle sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Kudüs sadece Arapların değil, tüm Müslümanların ortak payesidir"

Kudüs'ün sadece Arapların değil, tüm Müslümanların ortak noktası olduğunu vurgulayan Çakır, şöyle devam etti:

 "Kudüs'ü Şerif'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız. Bu gaflet libasından sıyrılmalı, zillet çukurundan çıkmalı, izzetli bir direnişle mücadele etmeliyiz. Bu yolda her türlü fedakârlığı göstermeliyiz. Selahaddin-i Eyyubi'nin varisleri olarak bizler artık ayağa kalkmalı sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Kudüs sadece Arapların değil, tüm Müslümanların ortak payesidir. Yaklaşık 70 yıldır İslam coğrafyasının bağrındaki gayr-i meşru Siyonist çetenin varlığı tüm Müslümanları tehdit etmektedir. Bu zulüm sürdüğü müddetçe sadece Araplar değil tüm dünya Müslümanları tehlike altındadır."

"Tüm Müslümanlar diyalog kapılarını artık birbirine açmalı bir araya gelebilmeli"

İslam ümmetinin dağınıklığını, parçalanmışlığını fırsat bilen Siyonist işgalcilerin plan ve projelerini sinsice geliştirdiğine dikkat çeken Çakır, "Yine bilinmelidir ki, bu işgale 'dur' denilmediği müddetçe, her geçen gün İslam coğrafyasındaki dökülen kanlar artacak, Müslümanlar arasındaki uçurumlar genişleyecektir. Bu sebeple tüm Müslümanlar diyalog kapılarını artık birbirine açmalı, bir araya gelebilmeli ve İslam ümmetinin geleceği adına somut adımlar atmalıdır. Bir gün Kudüs'te namaz kılacağız. Biz o günlere yetişemezsek bile inşallah çocuklarımız yetişecek. Kudüs meselesi sadece Kudüs'te yaşayanların meselesi değil, tüm ümmetin meselesidir. Allah bizlere Kudüs'ün özgürlüğünü görmeyi, Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı nasip etsin."şeklinde konuştu.

"Kudüs'ün ve oradaki Müslümanların özgürlüğünü savunmak, İslam ümmetinin özgürlüğünü savunmaktır"

"Kudüs'e sahip çıkmak ümmete sahip çıkmaktır " diyen Çakır, Kudüs'ün ve oradaki Müslümanların özgürlüğünü savunmak, İslam ümmetinin özgürlüğünü savunmaktır. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için en önemli kutsal mekânımızdır. Ezanı yasaklamak İslam'ın, Müslümanların varlığını inkâr etmek ve yok saymaktır. Mescidi Aksa'da ibadet eden bu Müslümanları öldürmek, Müslümanların canlarını ve kanlarını hiçe saymaktır. Bu küstahlığa İslam ümmeti elbette en sert cevabı verecektir." diye konuştu.

Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir