• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
"İsrail insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılıp, Siyonist çete tarafından Müslümanların katledilmesine tepki gösterildi.

Hacı Maksut Merkez Camii'nin önünde toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, sık sık tekbir getirerek, Siyonist işgalciyi lanetlediler.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Altun, terör şebekesinin neler çevirdiğini herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Var olduğu günden bu yana İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonistlerin küstahlıklarına devam ettiklerini belirten Altun, "Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail'dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail, küstahlığına devam ediyor." dedi.

"İsrail, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır"

Siyonist çetenin, küstahça Müslümanların kutsal değerlerine saldırdığını vurgulayan Altun, sözlerine şöyle devam etti: "Siyonist İsrail'in İç Güvenlik Bakanı, tüm Müslümanların gözüne bakarak, 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz!' demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı Türkiye hariç İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedirler. İsrail, küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak, Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail'in silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı'dan aldığı cesarettir."

Son olarak Altun, "İsra ve miracın şehri Kudüs'ün, etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Mescid-i Aksa'nın hemen bugün yeniden ibadete açılması ve özgürce namaz kılınabilmesi için tüm İslam ülkelerini, vicdan ve adalet sahibi tüm Filistin dostlarını, fikir adamlarını ve siyasileri, sizleri ses çıkarmaya davet ediyoruz! İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki işgalini Hilvan STK'ları ve Hilvan halkı olarak en sert şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim'in okuduğu dua ile sona erdi.

Basın açıklamasına; İlçe Müftüsü Ekim, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Altun, Selam-Der Başkanı Esat Beyazçiçek, TÜGVA Şube Başkanı Selahaddin Toprak ve vatandaşlar katıldı. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir