• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Filistin topraklarında işgalciler olduğu müddetçe barış tesis edilmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Filistinli Müslümanlara karşı artan saldırıları ve Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını telin etmek amacıyla Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından bir basın açıklaması düzenledi.

Balıklıgöl Platosu'nda gerçekleşen basın açıklamasına, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını platform adına Ali Acar okudu.

"Kudüs bizimdir bizim kalacak", "Siyonist İsrail hesap verecek", "Kudüs'e selam direnişe devam", "İsrail şaşırma sabrımızı taşırma", "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık" sloganlarının atıldığı programda terörist işgalciler telin edildi.

Son günlerde Mescidi Aksa'da Siyonist çetenin yaptığı cinayetlerin telin edildiği basın açıklamasında, ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığı ve dayanılamaz bir hal aldığı belirtildi.

"Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür"

Ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkma mecburiyetinde olduklarını söyleyen Acar, "Bizler Müslüman olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkânı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ve Kudüs davasına duyarlı herkes ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Bizler Şanlıurfa STK platformu olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı, bu dava manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." dedi.

"Gün olmuş karadan gemiler yürütmüşüz, gün gele bu dünyayı da zalimlere dar ederiz"

Siyonist terör çetesinin Müslümanların sessizliğinden istifade ederek gittikçe azgınlaştığına dikkat çeken Acar, "Müslümanların sessizliğinden istifade eden ve gittikçe azgınlaşan bu katil sürüsü ve cinayet şebekesinin, yasa dışı devletin Müslümanlara ve mukaddesatlarına reva gördüğü zulümlerin hesabı sorulmalıdır. Bizler ki Hz. Muhammed'i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah'a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış İslam ümmetiyiz. Alçakların kulaklarından her daim bu sözler yankılanacaktır: 'Gün olmuş karadan gemiler yürütmüşüz, gün gele bu dünyayı da zalimlere dar ederiz.' Bu sözler işgallerine devam eden ve üst akılların akıllarına iyice kazınsın. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir." şeklinde konuştu.

Mescid-i Aksa'nın derhal ibadete açılması gerektiğini ifade eden Acar, "Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlere, kampanyalarla onlara destek verilmelidir. Bizler; Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye'nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak ise açıklamada, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğü için hükümete şu çağrılarda bulunuldu:

1) İsrail Büyükelçilerini geri gönderiniz.

2) İsrail ile 28 Haziran 2016'da imzalanan anlaşmayı yırtıp atınız.

3) İsrail ile yeni bir ticari anlaşma imzalamayın, ticaret hacmini küçültün ve kısa sürede sıfırlayınız.

4)Mescid-i Aksa'nın tasarruf hakkının Müslümanlarda olduğunu gösteriniz.

5) Başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere hepimizin yüreğine su serpin.

Ayrıca Filistin topraklarında işgalciler olduğu müddetçe İslam coğrafyasında da yeryüzünün geri kalan kısımlarında da barışın tesis edilemeyeceği vurgusu yapıldı.

Basın açıklaması, Molla Emin Baytar'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir