• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
İşgalci rejim terörü Batman`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde toplanan halk, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehit etmesini ve Harem-i Şerif'i ibadete kapatmasını lanetledi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan halk, sık sık "Kahrolsun İsrail", "Her biji ey Kudüs, her biji ey Aksa", "Müslüman uyuma namusuna sahip çık" sloganları attı.

Alanda ayrıca "Müslümanlar birlik olmadan katliamlar bitmez", "Mescid-i Aksa davası Müslümanların ana davasıdır", "Yıkılasın İsrail enkazını göreyim, sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim", "Allah'ın laneti İsrail'in üzerine olsun" yazılır afişlerin asıldığı görüldü.

HÜDA PAR İl Başkanlığının da destek verdiği basın açıklamasına İl Başkanı Davut Şahin ve Batman'daki STK temsilcileri de katıldı. Kadın erkek, genç ve yaşlıların yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında Filistin bayrağının asıldığı görüldü.

Basın açıklamasından önce Kürtçe kısa bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Osman Teyfur, Kudüs davasının tüm Müslümanların davası olduğunu söyledi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmayanların bir dava sahibi olamayacağını vurgulayan Teyfur, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların şeref ve izzetidir. Eğer ki Müslümanlar bu şeref ve izzete sahip çıkmazlarsa kendi şeref izzetlerinden bahsetmesinler. Kudüs ve Mescid-i Aksa Peygamberlerin mirasıdır. Müslümanlar bu mirasa sahip çıkmazlarsa bilsinler ki bütün mirastan mahrumdurlar. Kudüs ve Mescid-i Aksa biz bütün Müslümanlarındır. Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya bir zulüm yapıldığı takdirde bu tüm Müslümanlara yapılmış gibidir." dedi.

Kürtçe konuşmanın ardından basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur okudu.

"Mescid-i Aksa tüm Müslümanlar için önemlidir"

Mescid-i Aksa'da Müslümanların namaz kılmasına engel olan, Mescid-i Aksa'nın önünde Müslümanları şehit eden siyonist terör çetesi İsrail'i şiddetle lanetlediklerini belirten Teymur, "Müslümanları, ilk kıbleleri olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İşgal çetesinin bu haydutça eylemlerini asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyor, tüm Müslümanları tepki vermeye davet ediyoruz. Siyonist çetenin uzun bir süredir Kudüs'ü Yahudileştirmeye çalıştığını, Mescid-i Aksa'nın altında dev tüneller kazarak Müslümanların ilk kıblesini yıkma arzusunu açıkça ortaya koyduğunu hepimiz biliyoruz. Ümmetin tepkisizliğinden cesaret alan haydut çetenin işi giderek çığırından çıkardığını ve azgınlığını Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarını engellemeye kadar götürdüğünü esefle görüyoruz." dedi.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Müslümanların hayatında büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Teymur, "Müslümanlar olarak Kudüs davasını ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi mücadelesini sonuna kadar herkes bilmeli. Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün hayatımızda büyük bir öneminin olduğunu tüm dünyaya haykıracağız. Bir gün Kudüs'te namaz kılacağız. Biz o günlere yetişemezsek bile çocuklarımız yetişecek. Çocuklarımızı Mescid-i Aksa ile büyüteceğiz. Mescid-i Aksa sadece orada yaşayanlar değil tüm Müslümanlar için önemlidir. Allah bize özgür Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı nasip etsin." diye konuştu.

"Müslümanlar birleşmeli, vahdet içinde hareket ederek haydut çeteye dur demelidirler"

Mescid-i Aksa'nın çevresinin yüce Allah tarafından mukaddes kılındığını hatırlatan Teymur, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mescid-i Aksa'nın İslam'da özel bir yeri vardır. Mescid-i Aksa Yahudi'nin postalları altında kirletiliyor. Müslüman gençler Mescid-i Aksa'nın bahçesi içinde vahşice katlediliyor. Müslümanların bu mübarek yerde namaz kılmaları engelleniyor. Müslümanlar tepkisiz kalır, bu haydut devlete karşı seslerini yükseltmezlerse Allah muhafaza yarın Müslümanların ilk kıblesi Siyonist çetenin eliyle yıkılma tehlikesi bile yaşayabilir. Ümmetin namusu olan ilk kıblemizi, Mescid-i Aksa'yı Siyonist çetenin işgalinden kurtarmak için tüm Müslümanlar birleşmeli, vahdet içinde hareket ederek bu haydut çeteye dur demelidirler."

"Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız"

Siyonist çetenin zulmü altında inleyen mazlum Filistin halkının kurtuluşu için Müslümanların seslerini yükseltmesi gerektiğini söyleyen Teymur, "Müslümanlar mazlum Filistin halkına sahip çıkmak için her ne gerekiyorsa yapmalıdırlar. Bugün Müslümanlar başta Gazze olmak üzere mukaddes Filistin topraklarında büyük bir muhasara altındadırlar. Acı ve kederle dolu günler geçiren kardeşlerimizin her zamankinden daha fazla bizlere ihtiyacı vardır. 'Müslümanlar ancak kardeştir' ilahi fermanın gereği olarak kardeşlerimize tüm benliğimizle el uzatmalı, Kuds-ü Şerif'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız. Gaflet libasından sıyrılmalı, zillet çukurundan çıkmalı, izzetli bir direnişle mücadele etmeliyiz. Bu yolda her türlü fedakârlığı göstermeliyiz. Nureddin Zengi ve Selahaddin-i Eyyubi el-Kurdî'nin torunları olarak silkinmeli, sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Kudüs'ün sadece Arapların beldesi değil, tüm Müslümanların toprakları olduğunu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Vahdet ağacının dallarına tutunmalıyız"

Müslümanların Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için aralarındaki ihtilafları bitirip birleşmeleri gerektiğine dikkat çeken Teymur, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Bu konuda basiretle ve ferasetle hareket etmeli, vahdet ağacının dallarına tutunmalıyız. Yoksa farklı coğrafyalarda derinleşen acılarımız her geçen gün Kuds-ü Şerif'in ve dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın mazlumiyetini bize unutturacaktır. Kendi acımızda kavrulacak, birbirimizin yarasına derman olmaktan gittikçe uzaklaşacağız. Deyr Yasin, El Halil, Cenin, Gazze ve daha nice yaşanmış katliamları, Mavi Marmara'ya karşı gerçekleşen barbarlığı unutmamalıyız. Batılı emperyalistlerin İslam coğrafyasında işledikleri cürümleri görebilmeli, zalimin herhangi bir çeşidiyle kurulan ittifakın İslam ümmetini zillete mahkûm edeceğinin şuurunda olmalıyız. Mimsiz medeniyetin kanlı mirasını doymak bilmez iştahla devralan ve cürümlerine devam eden zalimlerin; Arapların, Türklerin, Farsların, Kürtlerin çıkarına adım atmayacaklarının da farkında olmalıyız."

İslam dünyasındaki âlimler tarafından siyonist çeteye karşı "öfke cuması" ilan edilen bu cuma günü tüm Müslümanları bu vahşete karşı seslerini yükseltmeye çağıran Teymur, Müslümanları Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için duaya davet etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir