• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
"Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleye destek vermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasaklaması, Müslümanların mescide alınmaması ve İsrail askerleri tarafından işlenen cinayetlere tepkiler büyüyor.

Konuyla ilgili parti teşkilatında açıklama yapan HÜDA PAR Mazıdağı İlçe Başkanı A. Aziz Tuna, terör rejiminin, krulduğu günden bu yana mazlum ve mustazaf Filistin halkının kanıyla beslendiğini söyledi.

Tuna, "Kurulduğundan bu yana mazlum Filistin halkının kanıyla beslenen İsrail kana doymuyor. Mazlum, mağdur Filistin halkına reva gördüğü zulümler arşı titretiyor, dünya Müslümanlarının yüreğini yaralıyor. 800 yıllık süre içinde ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadı. Müslümanların ilk kıblesine yönelik bu girişim İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir." dedi.

Siyonist İsrail'in mazlum Filistin halkına yaptığı kıyımlara değinen Tuna, sözlerine şöyle devam etti: "Gencecik fidanları bütün dünyanın gözü önünde hunharca katlediyorlar, ne yazık ki kimseden ses çıkmıyor. İsrail'in, bütün cinayetlerini kimseden çekinmeden yapmasının sebebi Müslümanların duyarsızlığı ve dağınıklığı değildir de nedir? Ey İslam ümmeti! Kardeşlerin kurşunlanıyor, kutsal mekanların kapatılıyor, sen hâlâ uyuyorsun. Nedir bu gaflet, nedir bu nemelazımcılık? Allah için ne zaman uyanacaksın ve kutsal değerlerine sahip çıkacaksın?"

Terör rejimini alt etmenin yolunun vahdetten geçtiğini vurgulayan Tuna, "Bizler İslam ümmeti olarak tek yürek, tek ses olmadığımız sürece dünyanın her köşesinde Müslüman kanı akmaya devam edecektir. Bu bakımdan birliğimizin ve dirliğimizin korunması ve güçlendirilmesi şarttır. İsrail şunu iyi bilsin ki yaptığı her katliam, yaptığı her zulüm kendi sonunu hızlandıracaktır. İslam ümmeti bir gün ayağa kalkacak ve mutlaka yaptıklarının hesabını senden soracaktır. İsrail ve ona destek veren emperyalistler iyi bilsinler ki Mescid-i Aksa'yı işgal edemezler, Filistin halkını yok edemezler. Mukaddes Kudüs ve çevresi Müslümanların en mukaddes mekanlarıdır. Bu değerler uğruna mücadele veren, şehit olan, zindanlara giren, yerlerinden sürülen bütün Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onları desteklemeye devam edeceğiz. Onların davası bizim davamızdır. Kudüs ve Filistin toprakları tamamen özgürlüğe kavuşuncaya kadar bu mücadeleye destek vermek boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Katil ve işgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa'nın kudsiyetini ve hürmetini ayaklar altına almasını, Filistinlileri katletmesini ve mescidi yasaklamasını şiddetli bir şekilde lanetlediklerini dile getiren Tuna, işlenen bu cinayetlere karşı dünya Müslümanlarını hareket geçmeye davet ettiklerini ifade etti.

Son olarak Tuna, "Bizler, HÜDA PAR Mazıdağı teşkilatı adına tüm dünyaya şunu haykırmak istiyoruz: Hangi bahaneyle olursa olsun ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgalini asla kabul etmiyor ve bunu yapmaya çalışan İsrail'i tel'in ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir