• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Şanlıurfa`da bilim merkezinin açılışı için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TUBİTAK işbirliğinde GAP Vadisinde yapılacak Bilim Merkezi'nin açılışı için protokol imzalandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ana bina Protokol Salonunda düzenlenen imza törenine, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Şemsettin Türköz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Acar ve davetliler katıldı.

İmza töreninde bir açılış konulması yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın en genç nüfuslu il olduğunu belirterek, şehri ıslah edecek gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çiftçi, "Sizin huzurunuzda biraz sonra imzalayacağımız sözleşmeyle de artık proje yer itibariyle de detaylar itibariyle de çalışılmaya başlanacak inşaat bölümüne geçeceğiz. Değerli arkadaşlar bir Şanlıurfa yaş ortalaması olarak 19,2 ile Türkiye'nin en genç ili. Yine bölgesine göç alarak ve yılda 58 bin bebek doğumuyla sürekli gençleşmesiyle yenilenen bir il. Ve aynı şekilde bu kadar gencin yaşamış olduğu toplam bizde resmi rakam 624 bin, üniversite öğrencilerimizi dâhil ettiğimizde 670 bin gibi bir rakama ulaşıyor. Bu rakam müthiş rakam. Bu dinamizmden bizim şehir olarak faydalanmamız gerekiyor. İşte gençlerin bu hareket kabiliyetini bizim toplum olarak, şehir olarak ıslah edebilmemiz için de gençleri geleceğe yetiştirmemiz lazım." diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Şemsettin Türköz, bilim ve teknoloji farkındalığının çok önemli bir rol oynadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Toplum Daire Başkanı olarak ziyaret ettiğim bilim merkezlerinde şunu gördüm; Aileler toplu halde 5 yaşındaki çocuklarını, ana sınıfındaki çocuklarını bile bilim merkezlerine getiriyor. Ve çocuklar eğitim hayatları boyunca bilim merkezleri ile haşır neşir bir şekilde yetişiyor. Halk da bilim merkezlerini ziyaret ediyor. Dolayısıyla toplumda bir bilim ve teknoloji farkındalığı oluşuyor. Bu bizim Bilim Toplum Dairesi olarak bize verilen önemli görevlerden bir tanesi. Bir toplumun yani bir şehrin yaşayanlardaki bu farkındalık başarı, ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacaktır."

Tören, atılan imzaların ardından sona erdi. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir