• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
“sisi” Mısır`ı IMF`ye Kul Etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ ANALİZ

Mısır Ordusu Ülke Ekonomisinin Neredeyse %80`ini Elinde Bulunduruyor

Tarih boyunca dünyanın hep zengin bir ülkesi ve medeniyeti olarak bilinen Mısır`ın ekonomisi firavunların dönemini arar hale geldi. Tarihte her imparatorluğun sahip olmak için seferler düzenlediği Mısır`da hain bir darbe ile devlet yönetimini çalan Sisi ülke yönetmek nedir bilmediği için, Mısır ekonomisi iflasın eşiğinde. Ülke ekonomisinin neredeyse %80`ini elinde bulunduran Mısır ordusu mazlum Müslüman halkın inançlarını, önderlerini kanlı pençesiyle yaraladığı gibi, ihanetleriyle Mısır`ın zenginliklerini hem kendilerinin, hem de uşağı oldukları Büyük Britanya Krallığı`nın hortumlamasını sağlamışlardır.

Mısır Sözde Bağımsız Olmuşsa Da Özde Olamamıştır

Diyeceksiniz ki İngiltere ile Sisi`nin ne alakası var. Şöyle söyleyeyim; direk göbekten alakası ve bağı var! Bir dönem Osmanlı idaresinde ki Mısır 19. yüzyılın sonunda burada anlatması uzun sürebilecek bir hinlikle İngilizler tarafından işgal edilmiştir. Mısır her ne kadar 1922`de resmi olarak sözde bağımsız olmuşsa da özde olamamıştır. Yıllarca, hatta hala bile, İngilizler Mısır`ı kendi politikaları doğrultusunda devşirip yetiştirdikleri askerlerle yönetmiştir. Hatırlayın, Hasan el-Benna`yı katleden kral Farukları, Seyyid Kutup`ları asan Cemal Abdünnasır`ları, Filistin`i satan Enver Sedat`ları ve Mübarek olmayan Hüsnü`leri.

Firavun Bozuntusu Sisi!

Ve son olarak binlerce Müslümanın kanını içen ve ülkenin ilk bağımsız cumhurbaşkanını darbe ile zindana atan firavun bozuntusu “sisi”! (Firavun olmanın bile bir adabı var; adam en azından ben Müslümanım falan demiyor, ilah olduğunu açık açık iddia ederek kafirliğini ilan ediyordu, münafıklık yapmıyordu!) Hasılı bu kanı bozuk adam, tarih boyunca şehvetine kul, şeytana köle olan akranları gibi idaresi altındaki insanları asla, bir gram bile düşünmemiştir. Ve bir İngiliz uşağıdır. Yetmez abd uşağıdır. Yetmez israil uşağıdır ve yine yetmez suudi uşağıdır. Millet ne yer, ne içer, nasıl yaşar… umurunda olmayan bu yaratık, doğal olarak ülke ekonomisini de uçurumun kenarından yürütmektedir. Peki, bunun somut delili nedir?

İşte Delil: "IMF"

Ajanslara düşen Mısır resmi ajansı MENA'nın haberine göre, “Mısır hükümeti, yeni ekonomik programın desteklenmesi amacıyla 3 yıl içinde 12 milyar dolarlık kredi sağlanması konusunda geçen yıl Uluslararası Para Fonu IMF ile anlaşmaya varmış. IMF, kredinin ilk bölümü olan 2,75 milyar doları Kasım 2016`da Mısır hükümetine teslim etmiş. Mısır hükümeti 1,25 milyar dolarlık kredi dilimini de bugün IMF'den teslim almış. Söz konusu krediyle Mısır Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinde ciddi artış sağlanmış mış…” İşte delil bu!

Zenginliklerine Rağmen Mısır`da Her Beş Kişiden Biri Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

Nüfusu Türkiye`den en az 10 milyon fazla olan Mısır, Afrika coğrafyasında OPEC üyesi olmayan en büyük doğal gaz üreticisi ve aynı zamanda da Afrika da en büyük ikinci doğal gaz ihracatçısıdır. Buna ek olarak Süveyş Kanalı sayesinde likit doğal gaz ve petrol dağıtımı sebebiyle de enerji sektöründe bölgede kritik bir rol oynar. Doğal gaz ve türevlerine ve Süveyş Kanalı gelirlerine ek olarak Mısır ekonomisi gücünü turizm ve işçi dövizlerinden de sağlamaktadır. Fakat bu zenginliklerine rağmen, her beş kişiden biri açlık sınırının altında yaşıyor. Ve yine Mısır, ülke olarak ülke için tüketilen yiyeceğin %70`ini de yurt dışından ithal etmektedir!(Hani bu noktada Hz. Yusuf döneminde çevre ülkelerden tahıl almak için Mısır`a gelen insanları hatırlıyoruz esefle)

“Hak” İçin “Halkın Hizmetine” Adanmış Adil Yöneticiler Nerede Alçak Sisi Nerede!

İhracatını yarısı petrol ve petrol ürünleri olan Mısır`da 2016 Kasım ayında yayımlanan kararname ile Mısır Lirası devalüasyona tabi tutularak döviz dalgalanmaya bırakılmış, bu doğrultuda Mısır Lirası kısa sürede yüzde yüz değer kaybetmiştir. Hâlihazırda, 1 ABD Doları yaklaşık 18 Mısır Lirası`na tekabül etmektedir. Evet, daha ekonominin sıfır not alan diğer alanlarına da girmek isterdik ama şimdilik bu kadarı da yeterli. Sonuçta şuraya gelmek istiyorum; kendisini “Hak” için “halkın hizmetine” adayan adil yöneticiler nerede, şehvetlerinin devamı için halkını emperyalistlerin sömürmesine yardım eden alçak “sisi” nerede! Mısır`ın gerçek yöneticilerinin firavun bozuntusunun zindanından kurtulup Hz. Yusuf gibi Mısır`ı yönetmeleri umut ediyor, o mustaz`aflara buradan selam ve saygılarımızı iletiyoruz…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir