• DOLAR 32.525
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2487.938
  • ...
MÜSİAD`dan işgalci İsrail`e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını değerlendiren Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, terör rejimi İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadeti engellemesi ve ibadet eden Müslümanlara uygulanan şiddete tepki gösterdi.

Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması gerektiğini belirten Çelenk, "İsrail'in, Müslümanların 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmasını engellemesinin ardından polisin de kapılarda dedektörle arama yapması ve aralarında Mescid-i Aksa barış elçisi, hatibi ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri'nin de bulunduğu Müslüman kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermilerle müdahalede bulunması kabul edilemez."dedi.

Terör rejimi işgalci İsrail'in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınadıklarını belirten Çelenk, "Ortada bir insan hakları ihlalinin olduğu açık. İsrail, uluslararası kamuoyunun buna kayıtsız kaldığı her gün, bu ihlali bir adım öteye taşıyor.  İsrail'in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınıyoruz.  Kudüs'ün işgalinden bu yana Müslümanların kapanmayan yarası olan bu durumun bir an önce son bulması için İslam Alemi başta olmak üzere tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir