• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Bitlis`te kadın doktorun darp edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Devlet Hastanesinde çalışan kadın psikiyatri uzmanının görevi başında darp edildiği iddiasıyla ilgili meslektaşları tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Sağlık personelleri tarafından hastanenin acil bölümünün önünde düzenlenen basın açıklamasıyla bu olaya tepki gösterildi.

Açıklamayı okuyan Sağlık-Sen Temsilcisi Erol Öndaş, "Hastanemiz polikliniklerinde hasta muayenesi sırasında kendini bilmez bir hastanın psikiyatri uzmanı doktorumuza karşı gerçekleştirdiği saldırı sonucu doktorumuzun burnu kırılmış ve yaralanmıştır. Ettiği Hipokrat yeminine bağlı olarak hiçbir hasta ve kişi ayırmadan görevi sadece insanlara şifa dağıtmak olan doktorumuz şiddete uğramış, yaralanmış ve mağdur olmuştur." dedi.

Bu saldırıda sadece doktorun değil bütün Bitlislilerin mağdur olduğunu dile getiren Öndaş, şunları söyledi: "Hastanemizde kendi branşında tek olan doktorumuz aldığı darp sonrası görevini yapamaz duruma gelmiş, acil ameliyata alınmıştır. Son zamanlarda sağlıkta sözlü ve fiili saldırılar artmış, hastanemizde yaşanan olaya bir yenisi eklenmiş, saldırıların önüne geçilmez olmuştur. Saldırıyı gerçekleştirenlerin adli tahkikatlardan sonra serbest bırakılmaları, yaptıklarının yanlarına kar kaldığı bir durum ortaya çıkartmıştır."

Bu saldırıların, sadece hizmet için gelen doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının Bitlis'ten istifa ve tayin isteyerek gitmelerine neden olduğunu hatırlatan Öndaş, bir daha bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir