• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Tatilini yarıda kesen Alman bakandan yaptırım tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükada'da toplantı halinde basılan sözde aktivistlerin tutuklanması, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

TATİLİNİ YARIDA BIRAKTI
Tatilini yarıda keserek konuyla ilgili açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tehditlerde bulundu.

"ÇOK SABIRLI OLDUK"
Türkiye'ye karşı uzun bir süre sabırlı davrandıklarını belirten Gabriel, "Alman aktivistin yakalanması çok önceden planlanmış. Bugüne kadar hep Türkiye ile bir gerilimden kaçındık, diyalog yanlısı olduk. Türkiye'ye karşı çok sabırlı olduk. Bu her zaman kolay değildi.

"TÜRKİYE POLİTİKASINDA YENİ BİR YÖNELİM"
Türkiye, ülkesindeki hukuksal düzeni tersine çevirmek istiyor. Alman aktivistlerin Türkiye'de tutuklanmasıyla muhalifler susturulmak isteniyor. Türkiye politikasında artık yeni bir yönelime ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ ALMAN YATIRIMLARI
Berlin'de açıklama yapan Dışişleri Bakanı Sıgmar Gabriel, Türkiye'deki Alman yatırımlarının devamının garanti edilemeyeceğini ifade etti.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ
Bakan Gabriel, "Bu tehdit devam ettiği sürece Türkiye'deki Alman yatırımların devam edeceğini garanti edemeyiz. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin AB üyelik durumunu ortaklarımızla masaya yatıracağız.

SEYAHAT UYARISI
Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapmayı da görmezden gelemeyiz." diye konuştu.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir