• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
"İşgalci İsrail cesareti Müslümanların suskunluğundan alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

13 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinliyi de mescidin avlusunda şehit eden işgalci Siyonist İsrail, işlenen cinayetlerin ardından Harem-i Şerif'i ibadete kapatarak, cuma namazının kılınması engelledi.  

Ezanın susturulmasının ardından birçok kesimden tepki gelmeye devam ediyor. İLKHA'ya konuşan Diyarbakırlılar, İşgal rejiminin, Müslümanların sessizliğinden cesaret aldığını ve Müslümanların hep birlikte cevap vermesi gerektiğini belirttiler.  

Siyonist Yahudilerin dünyayı çok sevdikleri için onlara verilecek en güzel cevabın "ambargo uygulamak" olduğunu söyleyen Murat Yıldız, "Siyonist İsrail rejimine ambargo uygulayarak onları etki altında bırakmalıyız. Çünkü Yahudiler, dünyayı seviyor, onun için dünya gözüyle cevap vermemiz lazım. Müslümanların kendi aralarında siyasi birlik ve yekvücut olmalarını Allah nasip etsin. Müslümanlar sadece meydanlarda değil, fiiliyatta geçmeliler." dedi.

"Müslümanlar tek bir çatı altında toplansaydılar kâfirler bu cesareti bulamayacaklardı"

Müslümanların birlik içerisinde olamaması işgal rejiminin rahat davranmasına neden olduğunu söyleyen Hümeyra Özer "Siyonist İsrail'in günümüzde bu kadar rahat davranmasının sebebi Müslümanların birlik içinde olmamasıdır. Yani şu an İslam dünyasının parçalanmış halde bulmak bütün kâfirlere, Yahudilere, Hristiyanlara büyük bir cesaret veriyor. Trump, Merkel ve Putin her şekilde İsrail'in yanında olduklarını açıklıyorlar. Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleri her zaman Amerika'nın yanında yer aldılar. Bu yüzden Müslümanlar sahipsiz kaldı. Müslümanlar tek bir çatı altında toplansaydılar kâfirler bu cesareti bulamayacaklardı." İfadelerin kullandı.

Bir başka vatandaş Muhammed Filiz'de "Müslümanların protesto etmeleri lazım ve çok çalışmaları lazım. Müslümanlar şu an tembeldirler. Teknolojik olarak kendilerini geliştirmeleri lazım. Tam donanımlı olmaları lazım. Eğitime önem vermeleri lazım. Ben hep buna inanıyorum. Müslümanların şu an bu halde olmalarının tek sebebi çalışmamalarıdır. Mesela geçmişteki bilgilerine güveniyorlar. İşte bu çıkmış, bu çıkmış. Tamam, geçmişte onlar çıkmışta, acaba biz onların üstüne ne eklemişiz." şeklinde duygularını paylaştı.

"Müslümanların Siyonist İsrail'e yaptırım yapabilecek güce ulaşmaları gerekiyor"

Vatandaşlardan Muhammed Kayan ise Müslümanların İslam birliği çatısı altında birleşmesi gerektiğini söyledi. Kayan, "Bu hale gelmişken bizim yönetimimizde hiç bir şey olmamış gibi ilişkilerini devam ettiriyorsa burada Müslümanların yapabileceği iş İsrail ile ilişkilerimizi kesebilecek yönetimlerin, başa getirmesiyle oluşur. İkincisi, biz birlik kurmaya mecburuz. İslam birliğini gaye edinip bu yönde çalışmalar yapmak zorundayız. Çünkü İsrail bu zulmü yeni işlemiş değildir. Uzun yıllardan beri biz bu hengâmenin içerisinde görüyoruz. Her zaman zulme hayır İsrail'in zulmünü telin gibi mitingler yapıyoruz. Ama artık bu mitinglerde onların pek de umurunda değil. Umurunda olmadıklarını da ifade ediyorlar.  Bizim harekete geçme zorunluluğumuz var çünkü Siyonist İsrail ne diplomatik kaidelerden, kurallardan ne evrensel insan haklarından, ne uluslararası geçerliliğini sağlamış anlaşmalardan hiçbirini umursamıyor.  Müslümanların İsrail'e yaptırım yapabilecek güce, seviyeye ulaşmaları gerekiyor.  Bununda yolu İslam birliğinden geçer." dedi.

"15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Siyonist İsrail vardı"

Yaşanan olaylara tepki gösteren Yunus Yıldırım'da şöyle konuştu: "İsrail en çok cesareti Müslümanların suskunluğundan alıyor. Biz şundan çok eminiz ki 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Siyonist İsrail vardı. Bizim halkımız 15 Temmuz darbe girişimine öyle bir direndi ki, öyle bir birlik oldu ki bu darbeyi yerle bir etti.  Darbe yapanlara, darbe vurdu. Yani bu birlik ve beraberlik başta Türkiye'de ve tüm İslam coğrafyasında 15 Temmuz ruhu gibi beraber hareket edildiği müddetçe kesinlikle Siyonist İsrail bu cesareti bulmayacaktır."

Mehmet Veysi Yiğit'de Siyonist İsrail'in Müslümanların parçalanmışlıklarından cesaret aldığını söyledi. Söğüt, "Biz Müslümanlar olarak da herhangi bir birliğimizin olmayışı ondan sonra kendi aramızda, kendi kendimizin üretmiş olduğu küçük sorunların büyütülmesinden dolayı bizlerinde bir parça parça olarak görünüşü İşgalci İsrail'e de bu cesareti vermektedir. Yani biz inanıyoruz ki 3-5 Müslüman ülke dahi bir araya gelse samimi manada İsrail şu anda yapmış olduğu bu katliamları Müslümanlara reva görmüş olduğu bu zulümleri hiçbir şekilde yapamayacaktır. Bunu örnekleri geçmişte de yaşanmıştır." ifadelerini kulandı. (Abdurrahman Tetik, Mehmet Çelik, Emrah Deniz- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir