• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriye`den Türkiye`ye geçmeye çalışan 2 PYD`li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından yapılan açıklamada, Kilis'in Gülbaba ilçesinde, Suriye'nin Afrin bölgesinden Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 PYD'linin yakalandığı belirtildi.

Ayrıca, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde devam eden operasyonda 8 sığınak tespit edildiği bildirildi. Sığınaklarda bir adet 60 mm havan mühimmatı, bir adet güneş paneli, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 11 adet tüp, bir ton mazot, dört benzinli ısıtıcı, çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildiği, 2 mayın ve bir el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde asker ile PKK arasında yaşanan çatışmada öldürülen bir PKK'linin silah ve techizatına el konulduğu ifade edildi. Merkezde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda ise bir PKK'linin cesedinin bulunduğu kaydedildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 6 PKK'linin, Batman merkezde bir PKK'linin teslim olduğu belirtildi.

Bitlis merkezde önceki gün düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen 2 PKK'linin cesedinin bulunduğu, bunların kaleşnikof piyade tüfeği ile çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir