• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Vali Zorluoğlu: Van için Tekstilkent Projesini önemsiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, yönetim kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde OSB yönetimiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van Valisi Zorluoğlu, bin 200 kişinin istihdam edildiği Van Tekstil Kent Projesi'nin önemine vurgu yaparak, oradaki yol sorununu da kış gelmeden çözeceklerini belirtti.

Düzenlenen toplantıya Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Edremit Belediyesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ve Van OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt'un yanı sıra farklı sektörlerden iş adamları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zorluoğlu, "Yatırımcıların doğrudan muhatabının kentin Valisi olduğunu belirterek, "Biz devlet olarak kamu yatırımlarıyla nasıl ilgileniyorsak özel sektör yatırımlarıyla da aynı şekilde ilgileneceğiz. Burada yatırım yapmak isteyenlerin ve yatırım yapanların karşılaştıkları sorunları süratle çözmek için her zaman hazır olacağız. Van'da ilave bir istihdam oluşturacak yatırımcımızın muhatabı doğrudan ilin valisidir. Bizlere ulaşmaları konusunda her türlü olanağı açık tutuyoruz." dedi.

"Cazibe Merkezi programlarına Van'dan 157 müracaat var"

23 ilde özel sektöre yönelik olarak geliştirilen Cazibe Merkezleri programına Van'dan 157 civarında müracaatın olduğunu belirten Zorluoğlu, "Önümüzde bir cazibe merkezleri programı var. Van'dan da 157 civarında müracaat var. Bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bundan sonraki çağrılara da çok kıymetli başvurular olmalıdır. OSB başta olmak üzere yatırım yapılabilecek yerlere de bu program dâhilinde yeni yatırımların başlatılması gerekir. Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde bu yapılan proje başvurularının ilk değerlendirilmesi yapıldı. Zaman içerisinde ilk desteklenecek projeler açıklanacağı bizlere bildirildi. İnşallah süratle diğer yerlerde de hayata geçiririz." şeklinde konuştu.

Van için önemsediği projelerden bir tanesinin de Tekstil Kent Projesi olduğunu dile getiren Zorluoğlu, "İlimiz için önemsediğim bir Tekstil Kent Projesi var. O da kıymetli bir proje ve istihdamın yoğun olduğu bir alandır. Oranın da kısa bir zamanda ziyaretini yapacağım. Orada olan yol probleminin çözümü için Sayın Kalkınma Bakanım ile görüştüm. İlave bir ödenek talep ettim ve olumlu karşılandı. Kısa bir süre içerisinde o ödenek de gelince OSB'miz tarafından ihalesini süratli bir şekilde yapacağız. Yatırımların iyi çalışması için kış gelmeden bitirmemiz gerekiyor. Aldığım bilgilere göre bin 200 civarında bir istihdam var, tabi bu da artırılabilir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra OSB'nin kuruluşu hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise "OSB'miz 1996 yılında Van TSO, Van Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğe bağlı İl Özel İdaremiz tarafından çok büyük zorluklarla, yarım metre çamur içerisinde çizmelerle ve jeneratörle demirleri atılan fabrikalar sayesinde vücuda geldi. Dolayısıyla Van OSB, 20 yılda kat ettiği mesafe hakikaten bölge için çok önemlidir. Bizim ne kadar girişimci, üretken ve bu konuda üretime önem veren bir yapı olduğumuz böylelikle ortaya çıkıyor. Şu an da 3 etapta 137 tane fabrikamız bulunuyor. Bunların 97 tanesi faal ve yüzde 50'nin üzerinde bir çalışma kapasitesi var. Fakat yüzde 50'lik çalışma kapasitesi boştur. Bunun nedeni ise bölgede olan hadiseler ve rekabet gücünün olmamasından dolayı." diye konuştu.

Vali Zorluoğlu toplantının gerçekleştirildiği Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'ni de gezerek buradan ayrıldı. (Erkan Karadağ - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir