• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
DİMED`ten `Siyonizme Öfke Cuması`na destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), Özgür Kudüs Platformu tarafından Türkiye genelinde 21 Temmuz günü Cuma namazı sonrası düzenlenecek kitlesel gösterilere destek verdiğini açıkladı.

İslam dünyasının üçüncü Harem-i Şerifi Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist saldırılara tüm Müslümanların gerek birey gerekse kurumsal olarak tepki vermesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Siyonist işgalciler, gerçekleştirdikleri cinayet ve katliamlara geçtiğimiz Cuma günü bir yenisini daha ekledi. İslam dünyasının üçüncü Harem-i Şerifi Mescid-i Aksa'da 3 Müslüman, Siyonist teröristler tarafından katledildi. Ancak işgalciler bununla da yetinmeyerek pervasızlıklarını daha da ilerletti ve Harem-i Şerifi ibadete kapattı." hatırlatılmasında bulunuldu.

"İslam dünyasında yaşanan tefrikalardan ötürü oluşan uçurumlar, uzaklıklar ve kendi iç sorunlarıyla boğuşmadan kaynaklı atalet, bitkinlik; Siyonist işgalcileri cesaretlendirmektedir"

İslam dünyasının içerisinde bulunduğu durumdan cesaret alan Siyonist işgalcilerin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını artırdığının belirtildiği açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Yıllardır dönem dönem Mescid-i Aksa'da ibadet edilmesini engelleyen Siyonist işgalciler, 48 yıl aradan sonra yeniden Cuma namazının kılınmasına mani oldular. Bu saldırı İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Siyonistlerin bu pervasızlığının bir sonraki adımı Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmektir. İşgalcilerin, işledikleri cinayetler ve İslam'ın mukaddesatına yönelik adımları Müslümanların kendi aralarında yaşadığı problemler ve çatışmalardan kaynaklanmaktadır. İslam dünyasında yaşanan tefrikalardan ötürü oluşan uçurumlar, uzaklıklar ve kendi iç sorunlarıyla boğuşmadan kaynaklı atalet, bitkinlik; Siyonist işgalcileri cesaretlendirmektedir."      

"Mescid-i Aksa İslam ümmeti için önemli, vazgeçilmez bir değerdir"

Siyonist işgale ve yaşattığı zulümlere karşı çıkmanın bireysel ve kurumsal olarak tüm Müslümanların asli görevi olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Tüm Müslümanlar; işgal altındaki Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da yaşananlara en yüksek perdeden tepki göstermek, yaşanan zulümlere her platformda karşı durmakla mükelleftir. Kudüs ve ilk kıble olan Mescid-i Aksa İslam ümmeti için önemli, vazgeçilmez bir değerdir. İslam'ın mukaddesatına sahip çıkmak tüm Müslümanlar için farzdır. Coğrafyamızın en önemli merkezinde Siyonist işgale ve yaşattığı zulümlere karşı çıkmak hepimizin bireysel ve kurumsal olarak asli görevlerindendir. Sessizlik, tepkisizlik, görmezlik bu sorumluluğu üzerimizden kaldırmayacaktır." denildi.

DİMED açıklamasının sonunda 'Siyonizme Öfke Cuması' gösterilerine destek verecekleri belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

"Bu münasebetle, DİMED olarak, 21 Temmuz Cuma günü Türkiye genelinde düzenlenecek olan 'Siyonizme Öfke Cuması' gösterilerine destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Tüm Müslümanlar, Siyonist işgale karşı tavrını ortaya koymalıdır. Bu vesileyle, başta beşinci Harem-i Şerifimiz olan Diyarbakır Ulu Camii'nde olmak üzere tüm şehirlerde düzenlenecek olan gösterileri destekliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir