• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Çalışanlar Şikayetlerini Buraya Yapabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kayıt dışı çalıştığı halde kimlik bilgileri istendiği için Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) Alo 170 hattına ihbarda bulunamayanlar, Öz İplik-İş Sendikası`nın kurduğu www.kayitliistihdam.com adresinden rahatlıkla işverenlerini ihbar edebiliyor.
 
Web adresi, Alo 170 ile koordineli bir şekilde çalıştığı için, buradan yapılan ihbarlar da doğduran SGK`nın takibine düşüyor. Türkiye`de bu alanda ilk ve tek olan web sitesi, Alo 170`in etkinliğini artırıyor.
 
Kayıt dışılık, Türkiye`nin kronik sorunlarının başında geliyor. TÜİK verilerine göre çalışanların yüzde 41-42`si kayıt dışı. Çalışma Bakanlığı tarafından 2008 yılında kurulan Alo 170 ihbar hattı, bu anlamda önemli bir boşluğu doldurdu. Dört yıl içinde gelen ihbarlar sonucunda 73 bin 130 kayıt dışı ve 1 milyon 129 bin kayıt dışı çalışan tespit edilerek kayıt altına alındı, bu sonucun alınmasında kayitliistihdam.com web adresinin de önemli bir payı var.
 
Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, kayıt dışılığın en yoğun yaşandığı sektörlerin başında tekstilin geldiğini, kayıt dışılıkla mücadeleye öncülük etmek için bu internet sitesini kurduklarını söyledi. Türkiye`de başka bir sendikanın böyle bir hizmeti bulunmadığını vurgulayan İnanç, "Web sitemizle Alo 170`in ihbar ve şikâyet alma kapasitesini artırdık. www.kayitliistihdam.com adresinin Alo 170`ten tek farkı, kimlik bilgilerini istemiyoruz. Alo 170 ihbar hattı ile de koordineli bir şekilde çalıştığı için gelen ihbarlar doğrudan SGK`ya bildiriliyor." dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir