• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Bingöl`de elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün merkez Simani Mahallesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintileri mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Elektrik kesintilerinin kendilerini zarara uğrattığını belirten mahalleliler, sorunlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

Konuyla ilgili konuşan Simani Mahalle Muhtarı Ferhat Aymaz, elektrik dağıtıcılığının özelleştirilmesinin ardından azalması beklenen elektrik sorunlarının arttığını söyledi.

Aymaz, "Son zamanlarda mahallemizde elektrik kesintileri sık sık yaşanıyor. Bazen 2 ile 2,5 saat kesintiler yaşanıyor. Elektrik kesintisini yetkili kuruma bildiriyoruz. 'Efendim kartallar, kuşlar yüzünden oluyor.' diyorlar." dedi.

"Elektriğin yer altına alınması gerekir"

Mahallelerinin bazı caddelerinde elektrik direkleri ve trafonun yolun ortasında olduğunu dile getiren Aymaz, şunları söyledi: "2015 yılında elektriğin yer altına alınması için başvurdum, halen bu konuda bir çalışma yok. Bundan dolayı elektriklerimiz sık sık kesiliyor. Yaz olduğu için yoğun bir inşaat dönemi var. Elektrik kesilince işler duruyor, inşaat sahipleri tepki gösteriyor. Sanayi sitesi mahallemizde bulunuyor. Elektriği kesilen beni arıyor, tabi vatandaş haklı. Elektrik kesintileri ve bu konuda sorunların bitmesi için elektriğin yer altına alınması gerekir."

Elektrik kesintileri ve düşük elektrik nedeniyle evlerdeki elektronik cihazların zarar gördüğünü ifade eden Aymaz, Fırat EPSAŞ'ın bu konuda duyarsız davrandığını ileri sürerek, bu sorunların giderilmesini istedi.

"Dolabım bozuldu, 700 TL zarara uğradım"

Mahallede market işleten Nasip Aymaz, kesintilerin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Bu konuda kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Marketimizde süt mamulleri var, dondurma olsun, diğer içecekler olsun bu konuda elektrik olmayınca sıkıntı yaşıyoruz. Geçen gün elektriklerin gidip gelmesiyle dolabım bozuldu, 700 TL zarara uğradım. Bu mahallede elektrik konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Mahallemizde her gün 2-3 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Neredeyse her gün saat 08.00 ile 10.00 arasında elektriklerinin kesildiğini dile getiren market işletmecisi Atila Elpek ise "Her gün elektrik arızayı arıyorum. Tabiri caizse bir abone misali neredeyse her gün arıyorum. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda kentte bulunan en üst düzey yetkililerden yardım talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir