• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Mardin Artuklu Üniversitesinde bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretimin zaman ve mekân sınırlılığını gidererek yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlamak amacıyla 2014 yılından beri hayata geçirilen Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde "Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim" programı açıldı.

YÖK Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim programının açılarak 2017-2018 öğretim yılında 150 öğrenci alınması uygun görüldüğü bildirildi.

Günümüzde teknolojinin geldiği noktada öğretim biçimini ve öğretim ortamlarını da değiştirmeyi zorunlu kıldığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, öğretim teknolojilerinde meydana gelen gelişmelerin eğitimi hedefleyen kitlelere farklı avantajlar sağlayarak ulaşım ve mali sorunlarını ortadan kaldırdığını ifade etti.

Uzaktan öğretimi tercih eden öğrencilerin zaman ve mekân sınırlaması yaşamadığına dikkat çeken Rektör Ağırakça, öğrencilerin öğrenme yönetim sistemleri ve canlı sınıf sistemleri üzerinden bulundukları yerden internet bağlantısına sahip olmaları durumunda bilgisayar veya mobil cihazlarla eş zamanlı olarak derslere katılabileceği bilgisini verdi.

Öğrencilerin uyumlu olarak ders videoları, sunumlar ve diğer içerikleri tekrar tekrar izleme ve takip etme imkânına da sahip olduğunun altını çizen Ağırakça, "Öğrenme Yönetim Sistemi" üzerinden sunulacak etkileşimli içeriklerle daha etkili ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesini sağladıklarını söyledi.

Ağırakça, "Bilgisayar teknolojilerinin her alana yayılmış olması ve yoğun bir şekilde kullanılıyor olması bu konuda yeterli beceriye sahip bireylerin de yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla bilgi teknolojileri, kodlama, yazılım yönetimi ve üretimi konularında iyi yetişmiş bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MAUZEM) sunduğu uzaktan eğitim alt yapısıyla ve akademik kadrosuyla eğitimi sürdürecek olan Midyat MYO bünyesinde açılmış olan Bilgisayar Programcılığı programının bu anlamda üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir