• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini (GAİB) ziyaret eden Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli ve beraberindeki heyete GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya bilgi verdi.

2017 yılı sonunda belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için ihracatçıların yoğun bir mesai sarf ettiğini belirten GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, bu yılın ilk 6 ayında ihracatta artış yaşandığını söyledi.

Elde edilen başarıda son dönemlerde devlet desteklerindeki gelişme ve ihracatçıların dünya pazarlarındaki ısrarlı çalışmalarının da yattığını belirten Çıkmaz, "Bölgemizden 2017 yılının ilk 6 ayında 3 milyar 939 milyon 584 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bölge ihracatımızda Ortadoğu ülkeleri yüzde 54,1 payla ilk sırada yer almış olup, AB ülkeleri 18,3 payla ikinci, Afrika ülkeleri de yüzde 10,7 ile üçüncü sırada yer almakta. Bu süreçte toplam 184 ülkeye ihracat gerçekleştirildi." dedi.

2017 yılının son 6 ayında sonuçların istenilenin üzerinde gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Çıkmaz, şunları söyledi: "En fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, İsrail ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer almaktadır. Bütün sektörlerimizde de üretilen ürünlerimizin en iyi koşullarda dünya pazarlarında satılabilmesi için elbette ihracatçılarımız taşın altına sadece ellerini değil, bedenlerini de koymuşturlar. Bunun sonuçlarını almaya başladık ve 2017 yılının son 6 ayında sonuçların istenilenin üzerinde gerçekleştirilmesi için elimizden gelenleri yapacağız."

KGF Genel Müdürü Gergerli ise ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin Türkiye ekonomisi için önemine değinerek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep'in bu gelişmelerde önemli paya sahip olduğunu ifade etti. (İLKHA)