• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Manchester`da bir cami kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan ve ibadethane olarak da kullanılan Nasfat İslam Merkezi kundaklandı. Çıkan yangında camide büyük çapta hasar oluştu.

Edinilen bilgilere göre, geçen pazar akşamı saat 23.00 sıralarında Newton Heat'te bulunan Nasfat İslam Merkezi'ne kimliği belirsiz bir kişi tarafından yanıcı bir madde atıldı.

Ardından çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürürken camide büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangında ibadet alanı, üç derslik ve mutfağın kullanılamaz hale getirdiği belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, şahsın cami binasına yaklaştığı, pencereyi zorlayarak açtıktan sonra içeriye bir cisim fırlattı.

Manchester Şehri Polis Bölümünden Dedektif Şefi Paul Walker, bir kişinin ibadet yeri olarak kullanılan bir binayı kundaklanmasının insanlarda şok etkisi yaptığı belirterek, "Nijeryalılar tarafından kullanılan bir ibadet yerine zarar veren bu olayı bir nefret suçu olarak araştırıyoruz." dedi.

Nasfat İslam Merkezi yetkililerinden Monsurat Adebanjo Aremu'nun, caminin bu sene içerisinde birkaç defa saldırılara maruz kaldığını söyledi. Aremu, daha önce de camilerine namaz esnasında domuz başı atıldığını, cami duvarına idrar yapıldığı ve daha önce üç büyük kundaklama olayı gerçekleştiğini belirtti.

İslam karşıtı saldırılardaki artış dikkat çekiyor

İngiltere'de son 3 ayda İslamofobik saldırılarda artışın yaşanması dikkat çekiyor. İngiltere'de Müslümanlara yönelik bir hafta içerisinde 139 saldırı rapor edildiği belirtiliyor.  Londra Belediyesinin verilerine göre de 2017'nin ilk 6 ayında kentte günde ortalama 3,5 İslamofobik nefret suçu işlenirken, 3 Haziran'da Londra Köprüsü'nde yaşanan araçlı ve bıçaklı saldırının ardından bu sayı 20'ye çıktı.

19 Haziran'da Londra'nın Finsbury Park semtinde bir İngiliz, kullandığı minibüsü, teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüş, saldırıda bir Müslüman şehit olmuş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Önceki gün de İngiltere'nin başkenti Londra'da, Müslüman bir aileye zarf içerisinde, üzerinde ingilizce "evil-kötülük" yazılı yırtılmış bir Kur'an-ı Kerim sayfası gönderilmişti. (Ahmet Salim Çakar- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir