• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
İstanbul için öğleden sonrası için de uyardı geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL (AA) - Sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler zor anlar yaşadı. Sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Meteorolojiden Trakya için aşırı yağış uyarısı
Çanakkale'de sağanak etkili oldu
Edirne'de şiddetli sağanak etkili oluyor
Bakan Arslan: İstanbul'daki yağış tam bir afet

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabında, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." uyarısında bulundu.

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.

Hafif metro ve tramvay seferleri durdu
Yağış nedeniyle trafikle aksamalar meydana gelirken, bazı metro seferler geçici olarak durduruldu. Sabah saat 10.00'dan itibaren M1 Hafif Metro Hattı'nda Yenikapı-Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor. Seferler Otogar-Kirazlı/Bakırköy-Atatürk Havalimanı arasında gerçekleştiriliyor.

T1 ve T3 hatlarının tamamında sefer yapılamıyor. Taksim Metro İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılırken, diğer girişlerden yolcular istasyona alınıyor.

T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yaşanmazken, Eyüp-Pierloti teleferik hattında sefer durduruldu.

Birçok iş yeri, çarşı ve iş hanını su bastı
Yollarda kalan ve sahiplerince bırakılan araçların kaldırılması için ise çekiciler sevk edildi.

Kentte ulaşımda yaşanan sorunların dışında birçok iş yeri, çarşı ve iş hanını su bastı. Sağanak, yol üzerindeki bazı ağaç ve direkleri de devirdi.

Şehrin çeşitli yerlerinde bazı yurttaşlar araçlarında mahsur kalırken, bazı vatandaşlar ise işe yürüyerek gitmeye çalışıyor.

Şiddetli yağış, kentin bazı noktalarda trafik kazalarına da yol açtı.

Avrasya tüneli kapatıldı
Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Metrekareye 65 kilogram yağış düştü
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Yağış nedeniyle belediye ekipleri alarma geçerken İtfaiye Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İSTAÇ ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber rüzgarın saatteki hızı 70-80 kilometreye kadar çıktı.

Yağış Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih ve Bakırköy bölgelerinde etkili oldu.

Şehir merkezlerinde etkisini hafifleten yağış Karadeniz kıyısında görülüyor.

"Tekrar yoğun bir yağış bekleniyor"
İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Şahin: "Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor"

'Tam bir afet, olağanüstü bir durum'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'daki yağışa ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına Avrasya Tüneli geçişinin bir süreliğine trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Ekiplerin teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Arslan, şunları "Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak. Herhangi bir can kaybı yok ama bazı araçların kaldığı yerden dolayı araçlarda hasarlar var. Avrasya Tüneli'ndeki çıkış noktalarında olabilecek sıkıntı nedeniyle girişleri durdurduk. İSKİ su tahliyelerini hızlı bir şekilde yapıyor, devamında açılışı yapılacak." diye konuştu.

Ekiplerin tamamının bölgede teyakkuz halinde bulunduğunu kaydeden Arslan, kriz merkezinin çalışmalarını devam ettirdiğini, sıkıntı yaşayan vatandaşların kriz merkezlerine ulaşmasını istediklerini vurguladı.

Ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü, hasar tespitinin ise daha sonra gerçekleştirileceğini aktaran Bakan Arslan, "Herhangi bir hasar durumunda tespiti yapılıp, zarar ziyan ödemesi yönünde destek olunacak. Şu an yağmur durmuş vaziyette. Su tahliyeleri yapılıyor. Bugünkü yağışı meteorolojinin yoğun yağış haberiyle örtüştürmek doğru bir şey değil. Tam bir afettir. Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış, bir saat, bir buçuk saatte, bu olağanüstü bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir