• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
Van ve Taksim`de YSK Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP`DEN TAKSİM`DE "VETO" PROTESTOSU

YSK`nın bağımsız adaylarla ilgili kararını protesto eden BDP`liler Taksim`de eylem yapıyor. Çok sayıda kişinin katıldığı eylem nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Van`da bir grup çevreye molotofla saldırdı

Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) Barış ve Demokrasi Partisi`nin (BDP) belirlemiş olduğu bağımsız adayları veto etmesi, Van`da gerginliğe neden oldu. BDP`lilerin düzenlediği gösteride Cumhuriyet Caddesi`ndeki bazı bankalara ve noter binasına molotof kokteyli atıldı. Belediyenin iş makineleri ve araçları da caddelerde kornalarla gösteri yaptı.

YSK`nın dün akşam saatlerinde BDP`li 7 bağımsız milletvekili adayını veto etmesi, Van`da olayların çıkmasına sebep oldu. Sabahın erken saatlerinde Van`ın en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi`nde bir araya gelen BDP`liler, yürüme eylemi yapmaya başladı. Van Belediyesi`nin iş makineleriyle destek verdiği eylemde, yürüyüşten sonra olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi`nde bazı bankalara ve noterlere molotof kokteyli atan göstericilere polis müdahale etti. Polis, göstericilerin çıkardığı küçük çaptaki yangınları söndürmek için tazyikli su kullandı. Polisin zor anlar yaşadığı eylemde göstericilere panzerle müdahale edildi. Taş ve molotof kokteyli ile saldıran göstericiler, polisin gaz bombası atmasıyla ara sokaklara dağıldı. Eylemciler gösterilerini sürdürüyor.

AJANSLAR
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir