• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Hafta Sonu Kur`an Öğretimi` Projesi Başladı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Erzincan Müftülüğü önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. "Hafta sonu Kur`an Öğretimi" Projesi ile özellikle Erzincan`da faaliyet gösteren öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşunda çalışan ve hafta içi Kur`an öğrenmeye müsait olmayanlar Kur`an-ı Kerim öğrenme imkanını elde edebilmektedirler.

Bu proje kapsamında hafta sonu Kur`an-ı Kerim okumasını bilmeyenler hafta sonu özel olarak kursa alınmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri toplam 16 saatte kursiyerlere Kur`an-ı Kerim öğretilmektedir. Elif cüzleriyle başlayan kursiyerler ikinci gün sonunda Kur`an-ı Kerim öğrenimini tamamlamaktadırlar. Kursun ardından Kur`an-ı Kerimi öğrenen kursiyerlere Kur`an-ı Kerim hediye edilmektedir.

Özel yöntemlerle görsel tekniklerden istifade edildiği kursta, birinci gün elif cüzü bitirilmekte ikinci günde ise Kur`an-ı Kerim okumaları örneklerle gerçekleştirilmektedir.

Bu proje ile Erzincan`a üniversite okumaya gelenlere, memur, işçi ve tüm kesime hafta sonlarını ayırmaları suretiyle Kur`an-ı Kerim öğretilmektedir.

(Mus`ab Tetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri