• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Libya`da İhvan-ı Müslimin Parti Kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1-3 Mart tarihleri arasında 1300’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantının ardından Libya İhvan-ı Müslimin’i “Hizbul Adalet vel Bina” partisinin kurulduğunu ilan etti.

Libya’daki diğer İslami cemaatlerin de katılımı ile kurulan “Hizbul Adalet vel Bina” partisininin kuruluş çalışmalarını yürüten ekibin başında bulunan ve İhvan’ın etkili isimlerinden, Libya Geçici Milli Meclis üyesi Emin Belhac partiye çeşitli meşreplerden İslamcıların katılacağını ve islamı referans alan medeni ve milli bir parti olacağını söyledi.

Belhac partiyi İhvan ve çoğunluğu hiçbir örgüte bağlı olmayan müstakil İslamcı şahsiyetlerin birlikte kurduğunu ifade etti. “Hizbul Adalet vel Bina” ismiyle kurulan partinin yayınladığı bildiride “Partinin İslami referanslı sivil bir parti olduğu ve İslamı referans olarak kabul eden sivil ve demokratik bir devlete inandığı ifade edildi.

Partinin hedefinin yeni Libya’nın kuruluşunun, istikrarın ve demokratik sürecin desteklenmesi amacıyla, devletin toprak bütünlüğü çerçevesinde diğer siyasi alandaki milli güçlerle birliktelik şeklinde ifade edildi. Hali hazırda İhvan-ı Müslimin şura meclisi başkanı olan Muhammed Hasan Suvan, dört aday arasında yapılan gizli oylamayla parti başkanı olarak seçildi.

Partinin 45 kişiden oluşan şura meclisi üyelerinden beşi kadın. Cemaatin ileri gelenlerinden Abdullah Şamiye ihvan-ı Müslimin’in çalışmalarını partiden bağımsız olarak devam ettireceğini söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan bazı siyasi analistler İhvan’ın en örgütlü siyasi güç olacağını öne sürdü.

Haksöz

Bu haberler de ilginizi çekebilir