• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Hizbullah Cemaati`nden Mescid-i Aksa çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseynisevda sitesinde 'Hizbullah Basın Bürosu' imzasıyla yayınlanan basın bildirisini sizlerle paylaşıyoruz:

"Kahhar Olan Allah`ın Adıyla

Allah`ın mescidlerinde O`nun isminin oralarda zikredilmesine mani olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Onlar oralara (mescidlere) ancak korkarak girebilirler. Onlar için dünyada bir rezillik ve yine onlar için ahirette de pek büyük bir azab vardır! (Bakara: 114)

Müslüman Halkımıza;

Siyonist işgal rejiminin pervasızlığı; Mescid–i Aksa`yı kapatma, Cuma namazını engelleme ve avlusunda Müslümanları şehit etme boyutuna varmıştır. Siyonist rejim, bu cür`eti Müslümanların içinde bulunduğu dağınıklık ve parçalanmışlıktan almaktadır. Yaşanan bu musibetler, bütün Müslümanlara ders ve ibret olmalıdır. Terörist rejimin alçakça girişimlerinin sona ermesi için Müslümanların vahdet içinde güç birliği yapmasından başka çaresi yoktur.

Taşların ve ağaçların dahi arkasında bu Siyonist çeteleri barındırmayacağı günün yakın olması ümidiyle; Müslümanlar her platformda tepkilerini ortaya koymalı ve Siyonist işgalin sona ermesi için var gücüyle çalışmalıdır.

Siyonist işgalciler şunu çok iyi bilmelidir ki; İslam Ümmeti ve Kahraman İslam Mücahitleri, kanlarının son damlasına kadar Mescid–i Aksa`yı ve İslami değerleri savunacaklardır."

Hatırlanacağı üzere, İsrail işgal rejimi polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı eylemde bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi şehid etmiş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir