• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Kahramankazan`da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Mürtet (Akıncılar) Hava Üssünde darbeci askerler tarafından katledilen Ümit Güder, Hasan Yılmaz, Lokman Biçinci, Ömer Takdemir ve Ali Anar için mevlit okutuldu.

Şehit Muhtar Ali Anar için öğle namazında Ahi Mahallesi Camisi'nde, Ümit Güder, Hasan Yılmaz, Lokman Biçinci ve Ömer Takdemir için de Kahramankazan Ulu Camii'nde mevlit programları düzenlendi.

Mevlit programlarına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Karabay, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve vatandaşlar katıldı. Mevlit programlarının ardından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Mevlit programı ve 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulunan Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Coşkun, şehitlerin gösterdiği cesaret ile ilçenin isminin Kahramankazan olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Coşkun, "Geçen sene 15 Temmuz itibariyle burada yaşanan kahramanlık sayesinde Kazan'ımızı 'kahraman' yaptık Allah'ın izniyle. Kazan'da 92 gazimiz ve 9 şehit ailemiz var. Geçen sene 15 Temmuz'dan itibaren derneğimizi kurduk ve faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Belediye ve kaymakamlığımızın destekleri ile bizler aynı çatı altında toplandık, hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ailelerimizin sıkıntı ve sorunlarını dinleyip ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." dedi.

Kahramankazan'ın, darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla meydanlarda olduğunu dile getiren Coşkun, şunları söyledi: "Bir haftadır burada meydanlarda nöbetlerimiz devam ediyor. Bizler meydandayız. Kahramankazan'da her şey daha güzel gidiyor. Ben de gaziyim. Orada 3 kurşun yedim, Allah bize de gazilik mertebesini nasip etti. Bizler de idam istiyoruz. 1 Ağustos itibariyle Akıncı üssü davası başlıyor. Genelkurmay çatı davasına da bir ay boyunca gazi arkadaşlarımızla beraber gittik. Orada yaşanan hadiseler gazilerimiz ve şehit ailelerimizi üzmekte. Resmen orada tiyatro oynanmakta. Şehit ailelerimize ve gazilerimize dil çıkartılıp, dalga geçilmekte. Bunlar bizi çok üzüyor. Hele bir idam gelsin. O insanların orada çıktığı kıyafet şekli değişsin. Dün Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, tek tip elbise gelsin. O insanlara tek tip elbise giyilmesini biz de istiyoruz."

Mevlit programına katılan şehit aileleri de darbecilere idam istediklerini dile getirerek, darbecilerin idam edilmesiyle acılarının bir nebze de olsa dineceğini ifade ettiler.

15 Temmuz darbe girişiminde eşi Ümit Güder'i şehit veren, kendisi ve oğlu da gazi olan Türkan Güder, acılarının halen taze olduğunu söyledi.

Eşi şehit olduğu için gurur duyduğunu belirten Güder, "Biz o gün oğlum ve eşimle beraber hava üssündeydik. Eşim şehit oldu, oğlum ve ben gazi olduk. Rabbim bizi ayağı kaldırdı, seneye geri geldik. Ben vücudumdan 3 kurşun yedim. Elimden, sağ böğrümden ve sağ ayak bileğimden birer kurşun yedim, oğlum ayağından yaralandı. Eşim de başına aldığı tek kurşunla şehit oldu. Hava üssünde bizi açık taradılar. Biz darbecilerin idam almasını istiyoruz. Devletin de bizim yanımızda olacağını biliyoruz, yapacağını biliyoruz. O zaman acımız biraz diner." ifadelerini kullandı.

Şehit Ömer Takdemir'in annesi Ayfer Takdemir, oğlunu o gece durduramadığını dile getirerek, "Oğlum ağustos ayında askere gidecekti. Gece oğlumu durduramadık, gitti. Akıncı Üssünde vatan ve millet için şehit oldu. Oğlumun gençliği vardı. Ondan gurur duyuyoruz. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti ama içimiz hiç susmuyor. Biz idam istiyoruz." şeklinde konuştu.

Takdemir'in babası Nihat Takdemir de şu ifadeleri kullandı: "Bugün birinci yıl dönümü. Geçen yıl bugün uğurladık, bugün de andık. Oğlum 20 yaşındaydı, vatan, millet diyerek gitti. Onu durduramıyorduk. Onların sayesinde biz şimdi buradayız. Şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun. Biz bunu unutamayız, bunu bilen bilir, bu unutulmaz. Çünkü bizde bir ateş var. O ateş arada bir harlanıyor. FETÖ, Allah'ın izniyle bitti. Hem bu dünyada hem de bu millet ve Rabbim karşısında ne yatacak yerleri ve gidecek yerleri var. Onlar duruşmalarda boşuna sırıtmasınlar, bitmişler."

Şehit Hasan Yılmaz'ın ablası Zeynep Koç ise acılarının aynı olduğunu anlatarak, "Bir yıl oldu ama acımız aynı acı. Vatanımız, milletimiz var olsun. Devlet yetkililerinden bize verdikleri hizmetlerden dolayı Allah razı olsun. Bizi hiç incitmediler. Biz 11 kardeşiz, gerekirse hepimiz canımızı veririz. Bir Hasan gitti, 3 Hasan geldi. Kardeşimin ahlakı çok güzeldi. İdamı sonuna kadar istiyorum, kardeşimin kanı yerde kalmasın." dedi. (M. Hüseyin Temel, M. Fatih Akgül - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir