• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Devlet Millete Uymalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FUAT ÜZÜMCÜ- MEHMET DEMİR / DOĞRUHABER

Darbe girişiminin yıldönümünde meydanları dolduran millet, devrimine sahip çıktı. Sela ve tekbirlerle en donanımlı silahlara karşı duranlar, meydanlardan kendi görevlerini yerine getirdiğini ve devlete düşen görevin yerine getirmesi gerektiği mesajını verdi. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu millet şimdi ise devletin kendisine uyarak şu görevlerini yerine getirmesini bekliyor;

1-Her türlü fesat/terör hareketinin arkasındaki asıl gerçeğin sistem ile ilişkisinin tespitine çalışılmalı gerçeklerle yüzleşilmelidir.

2-Milleti harekete geçiren değerler bütününe sahip çıkılmalı, sistem; yasal, anayasal düzenlemelerle bu değerler bütününe mutabık hale getirilmelidir.

3-Hiçbir zaman ırksal, mezhepsel, grupsal, partisel söylem ve çıkarlar milletin iman değerlerinin önüne geçmemeli, buna götüren söylem ve eylemlerden kaçınılmalıdır.

4-Aynı hatalar ve sonuçlarının olmaması adına seküler veya şöven kesimlerin ‘boşluğu doldurma` girişimleri akim bırakılmalı

4-Her ne sebeple olursa olsun bu fesat/terör hareketlerince mağdur edilmiş fertlere yönelik süratle telafi yollarına gidilmelidir.

TÜM TÜRKİYE`DE SELALAR YANKILANDI

Amerikan destekli 15 Temmuz FETÖ`nün darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Kanlı darbe girişimini lanetlemek ve 250 şehidi anmak için halk 81 ilde meydanlara akın etti. Darbe girişimine direnişin sembol yerlerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TBMM binası önü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere 81 ilin meydanlarında Sela ve tekbirlerle anma etkinlikleri düzenlendi. Halk tekbirlerle alanları inletirken saat 00.13`te okunan salalarla meydanlarda duygu dolu anlar yaşandı.

İşte Türkiye`nin dört bir yanında düzenlenen anma etkinliklerinden detaylar:

ANKARA

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde düzenlenen ‘Milli Birlik Yürüyüşü`nde bir araya gelen yüzbinlerce Ankaralı tekbirlerle meclise yürüdü. Yürüyüş öncesi Ulus meydanında toplanan halk, burada Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği anma etkinliğine katıldı. Anma etkinliğinin ardından saat 00.13`de okunan sala ile yürüyüşe geçen halk, 3 kilometre uzunlukta tekbirler eşliğinde meclise yürüdü. Darbe girişiminin yıl dönümünde acıların tazeliğini ifade eden halk, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmayacağını belirttiler.

TBMM'NİN ÖNÜNDE 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

FETÖ tarafından ABD desteğiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla TBMM'nin önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla anma töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua okudu. Törende ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın gösterdiği direnişin yer aldığı "video mapping" enstalasyonu gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimindeki kirli oyunları anlattı. Anma törenine; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve Tansu Çiller, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yüksek yargı kurumlarının yöneticileri, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, milletvekilleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı esnada havada çekim yapan drone düştü. Olayda 7 kişi hafif yaralandı.

İSTANBUL

FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılında İstanbul'un değişik noktalarında, vatandaşlar tekbirlerle meydanlara indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve selaların okunmasıyla vatandaşlar, direnişin sembol mekanları olan Taksim, Saraçhane, Atatürk Havalimanı ve Çengelköy gibi yerler başta olmak üzere, sokaklara akın etti. Ellerinde bayraklarla Taksim'de toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma programında yaptığı konuşmaları, burada kurulan dev ekranlardan izledi. Vatandaşlar, darbenin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir'in heykelinin bulunduğu yerde fotoğraf çektirdi.

Atatürk Havalimanı

15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla çok sayıda vatandaş, geçen yıl darbe girişimini engellemek için geldikleri Atatürk Havalimanı'na akın etti. Havalimanı dış nizamiyesinde toplanan vatandaşlar tekbirler getirerek konvoylar halinde havalimanına gelen vatandaşları selamladı.

Kısıklı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yoğunluk nedeniyle gidemeyen binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplandı. Vatandaşlar, buradaki etkinliğe 15 Temmuz logolu tişört ve şapkalarla katıldı. İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, selaların okunmasının ardından Kısıklı Caddesi'nde “15 Temmuz nöbetine” başladı. Bu arada, cadde üzerindeki parkta bazı vatandaşların aileleriyle çadır kurduğu görüldü. Alanda bekleyenlere pilav ve ayran ikram edildi.

Saraçhane

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, 17 şehidin verildiği 100'ün üzerinde gazinin olduğu Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önündeki cadde ve Saraçhane Parkı, bayraklarla donatıldı. Anma etkinliklerinin yapıldığı alanda kurulan dev ekrandan, darbe girişimi sırasında yaşananlarının anlatıldığı kısa film gösterildi. Başkanlık binasının yanındaki alana, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı. Daha sonra okunan selanın ardından Kur'an-ı Kerim okunan nöbette, şehitler için dualar edildi.

Çengelköy

Çengelköy'deki anma programında vatandaşlar, toplanma noktasına kurulan platformdaki ekranlardan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma törenini izledi.

Eyüp Meydanı

Eyüp Meydanı'nda kurulan dev platformun önünde toplanan kalabalık, bazı yerel sanatçıların konserini dinledi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla "15 Temmuz nöbeti" tutan vatandaşlar, ekranlardan 15 Temmuz'da yaşananların görüntülerini izledi.

DİYARBAKIR

​Diyarbakır`da halk 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü dolayısıyla Kayapınar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı`nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri Parkı'na yürüyerek burada yapılan etkinliğe katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır`ın tarih yazdığını söyledi. Konuşmanın ardından protokol üyeleri platforma çıkarak 15 Temmuz marşını hep birlikte seslendirdi. Etkinlik sabah namazına kadar devam etti.

ADANA

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Adana Merkez Park'ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne vatandaşlar ilgi gösterdi. Adana Valiliği öncülüğünde Adana Merkez Park'ta düzenlenen programa, kent sakinleri akın etti. Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hazırlanan platforma çıkarak katılımcıları selamladı. Adana'da sıcak hava nedeniyle 10 dev fan çalıştırılan meydanda katılımcılara kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet Karsambaç dağıtıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından organize edilen anma etkinliğinde, yürüyüş gerçekleşti. İmaret Camisi'nde akşam namazı kılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

BATMAN ​

FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı. Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişimin etkisizleştirilmesi kutladı. Program, Suriyeli Hafız Şeyh Münir Abdulcevad`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program ilahi, marş ve slayt gösterimleriyle devam etti. Programda Batmanlı 15 Temmuz gazisi Abdullah Ağaya o gün yaşadıklarını anlatı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine yaptığı konuşma dev ekranlarda izlendi. Programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin tarihinde ilk defa böylesi hain bir darbe girişimi ile karşılaştığını söyledi. Program ilahi guruplarının seslendirdiği ilahilerle sabaha kadar devam etti.

ADIYAMAN

​15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle Adıyaman`da vatandaşlar yürüyerek, darbe girişimini lanetledi. Mimar Sinan Parkı önünde bir araya gelen vatandaşlar saat 22.30`da darbeyi lanetleyen sloganlar eşliğinde Adıyaman Valilik meydanına doğru yürüdüler. Valilik meydanında Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kalabalığa hitap eden Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, 15 Temmuz`da insan suretinde ki bir grup hainin mukaddesatımıza kastettiğini ve bu eylemlerini ise mukaddes dinimizin arkasına saklanarak yapmaya çalıştıklarını söyledi.

BİTLİS

​15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Bitlis`te meydanlarda yapılan etkinli Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program okunan şiirler, slayt gösterimi, 15 Temmuz darbe girişiminde yararlanan gazilerin o gün yaşadıklarını anlatması, şehit yakınlarına canlı bağlantı ve ilahilerle devam etti. Programda bir konuşama yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 15 Temmuz gecesi bu milletin darbe heveslilerine karşı dimdik bir duruş sergilediğini ve Said-i Nursi`nin torunları olan Bitlislilerin dik bir duruş sergileyerek meydana indiklerini hatırlattı.

GAZİANTEP

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen programda, Türkiye'ye bin yıldır görülmeyen ihanetin yapıldığı belirtildi. Valilik binasının yanındaki meydanda düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Cami İmam-Hatibi Adem Kemaneci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Platforma çıkarak halkı selamlayan Vali Ali Yerlikaya, belediye başkanları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla İl Müftüsü Ahmet Çelik'in imamlığında cemaatle namaz kıldılar. Akşam namazının ardından ses sanatçısı tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Sık sık tekbir ve sloganların getirildiği meydanda, İl Müftüsü Çelik tarafından 15 Temmuz'da şehit olanlar için dua edildi. Vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı canlı olarak izledi. Sabah namazına kadar süren etkinlik, cemaatle kılınan sabah namazının ardından son buldu.

BURSA

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin yıldönümünde Bursalılar, 'Birlik Yürüyüşü'nde tek yürek oldu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 15 Temmuz 2016 tarihinde ABD destekli darbe girişiminin birinci yıldönümünde Bursalılar, Ulu Cami önünde toplanarak Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`na yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, barış sloganları atarak '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü ve burada nöbet tutmaya başladı. Öte yandan Bursa Ulu Camii minareleri arasına asılan mahyada "Şühedayı rahmetle anıyoruz" yazısı gecenin en anlamlı fotoğrafı oldu.

ELAZIĞ

​15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü anmak için Elazığ`da “Milli Birlik ve Kardeşlik” mitingi düzenlendi. 15 Temmuz meydanında gerçekleştirilen mitinge; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Miting önce Elazığ Belediyesi mehteran ekibi tarafından vatandaşlara tarihi marşları seslendirerek konser verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin 15 Temmuz mesajlarını içeren konuşmaları ile devam etti. Siyasi parti il başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Vali Çetin Oktay Kaldırım konuşmalarını gerçekleştirdi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz nöbet heyecanı "Milli Birlik Yürüyüşü" ile başladı. Nevali Otel Yanı Havaş Durağından başlayıp, Rabia Meydanında son bulan yürüyüşe; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ardından Vali Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi anı defterini imzaladılar. Halk, akşam namazını kılmak için meydanda saf tuttular. Siyasi Parti başkanlarının konuşmalarıyla devam eden etkinlikte, meydanda sala ve ezanlar okundu. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın ve erkeğin katıldığı etkinliğe engellilerin de katıldığı gözlemlendi. Meydana kurulan sinevizyon ile Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak verildi. Daha sonra program, Şair İbrahim Sadri`nin seslendirdiği şiir dinletisi ve Harun Beyaz`ın seslendirdiği marşlar ve ilahilerle devam ederken programın sabah namazına kadar süreceği öğrenildi.

VAN

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Vanlılar "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" yürüyüşü yaptı. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifinin organizasyonuyla Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kurtuluş Parkı`nda bir araya gelen Vanlılar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla ‘Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik` yürüyüşü yaptı. Maraş Caddesi`nden Cumhuriyet Caddesine, oradan da Valilik önü Beşyol Kavşağına kadar yürüyen halk, sık sık birlik ve beraberlik mesajları verirken, yürüyüş sırasında kalabalık sık sık tekbir getirerek, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş Beşyol Alanı`nda son bulurken, burada sabaha kadar sürecek program Muhammet Sizcan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Van SDİ tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını platforma çıkan Osman Ayşin yaptı.

Basın açıklamasından sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua etti.

HAKKÂRİ

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Hakkâri Valiliğinin öncülüğünde yürüyüş programı düzenlendi. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı önlükleri giyen katılımcılar, sık sık tekbir getirdiler. Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada okunan sala ve Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Daha sonra platforma çıkıp katılımcılara hitap eden Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz'da FETÖ'nün planının halkın iradesiyle püskürtülüp, engellendiğini söyledi. Konuşmanın ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananlarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, saat 00.30'da İl Müftülüğünün talimatıyla kent merkezindeki camilerde sala okunmasıyla son buldu

MARDİN

FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıl dönümünde Mardinliler, yeniden meydanlara indi. Mardin Valiliğinin çağrısı üzerine Artuklu ilçesindeki Mustafa Yaman Caddesi`nde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişimin akameti uğratılmasını da kutladı. 15 Temmuz'un alışılmış bir darbe girişiminden öte doğrudan kanlı bir işgal girişimi olduğuna dikkat çeken Mardinliler, bir daha böyle bir girişimin yaşanmaması temennisinde bulundular. Memur-Sen üyeleri ise 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlükler giyerek alana girdi. Memur-Sen üyeleri, alanda 249 şehidin ismini okudu. FETÖ`nün kanlı darbe girişimini lanetlemek ve milletin zaferini kutlamak için alana geldiğini ve sabah namazına kadar alanı terk etmeyeceğini söyleyen Ali Sakız, darbenin ardından kaleme aldığı şiiri okudu.

MERSİN

Mersin'de de vatandaşlar, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bir araya gelerek, mehteran ekibi öncülüğünde, Türk bayraklarıyla törenin düzenleneceği Cumhuriyet Alanı'na yürüdü.

TRABZON

Trabzon Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından sona erdi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kamu görevlileri olarak çalıştıkları yerde vatandaşlara hizmet etmekten başka yollarının olmadığını söyledi.

DÜZCE

Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve siyasi partilerin il başkanları sahneye çıkarak, birlikte 15 Temmuz şarkısını vatandaşlarla seslendirdi.

SAKARYA

Zonguldak, Sakarya ve Düzce'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında etkinlikler düzenlendi.  Sakarya'da, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı. Konuşmaların ardından, saat 00.13'te tüm camilerde selaların okunmasıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, nöbet tutmaya başladı.

ORDU

Ordu'da, "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" Altınordu Belediyesi önünden başladı. "15 Temmuz" yazılı tişört giyinen vatandaşların yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirildi.

GİRESUN, ARTVİN, GÜMÜŞHANE, BAYBURT

Giresun'da Debboy mevkisinde başlayan yürüyüş ise Atatürk Meydanı'nda sona erdi. Artvin'de düzenlenen "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü"ne de vatandaşlar ilgi gösterdi. Gümüşhane'de de "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Bayburt'taki "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü"ne de yoğun katılım oldu.

KIRŞEHİR, NEVŞEHİR, SİVAS VE YOZGAT

Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

TOKAT

Tokat'ta yürüyüş, Köprübaşı mevkisinde Gaziosmanpaşa Stadı önünden başladı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlara mehter takımı eşlik etti. Ellerinde bayraklarla yürüyen vatandaşlar, "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı, FETÖ`yü lanetledi.

KİLİS

Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Hacı Cümbüş Camisi önünde toplanan binlerce kişi, "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler hesap verecek" ve "Kilis burada, hainler nerede" sloganları atarak tekbir getirdi. Gençlik Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan 102 metrelik dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyenlere, Vali Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat ve Belediye Başkanı Hasan Kara karanfil dağıttı. Belediyeye ait ilaçlama makineleri ise yürüyüş boyunca halkın üzerine gül suyu sıktı.

SİİRT

Siirt'te Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz günü dolayısıyla 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlüklerle şehitleri andı. Şehitlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu önlüklerle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, 249 şehidin ismini okudu.  Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Şeker, yaptığı açıklamada FETÖ`nün millete boyun eğdirmeye ve yönetime el koymaya yeltendiği 15 Temmuz'daki girişimin aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu söyledi.

ŞIRNAK

Şırnak'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz Milli Birlik Günü kapsamında ortak basın açıklaması yaptı. Şırnak'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz kapsamında ortak basın açıklaması yaptı.

BİNGÖL

Bingöl'de, "15 Temmuz Milli Birlik Günü" dolayısıyla ''Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü'' yapıldı. Bingöl Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar İnönü ve Genç Caddesi'nden 15 Temmuz Diriliş Meydanı'na kadar yürüdü.

İZMİR

İzmir Milli İradeye Saygı Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü"ne katıldı. Yürüyüşte bazı vatandaşlar da Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Başçavuş Ömer Halisdemir ile şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı afişleri taşıdı. Vatandaşlar, "Katiller millete hesap verecek", "Darbeye kalkışan eller kırılsın" sloganları ve tekbirlerle Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Yoldan geçen araçlar da korna çalarak yürüyüşe katılanlara destek verdi. Meydanı dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi yaptığı çağrıyı dev ekrandan zaman zaman alkışlayarak izledi.

DENİZLİ

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesince, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir tankı durduran vatandaşların fotoğrafından esinlenilerek yaptırılan "15 Temmuz Demokrasi Anıtı"nın açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Selçukbey Mahallesi'nde inşa edilen anıtın açılışında, 15 Temmuz'u unutturmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DÜZCE

Düzce'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için 250 fidan dikildi. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesinin Beyköy beldesindeki evinde mevlit okutuldu.

KASTAMONU

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir'in adının verildiği park törenle açıldı. Vali Yaşar Karadeniz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesince yapılan "Şehit Ömer Halisdemir Parkı"nın açılışında, Ömer Halisdemir'in adının herkesin aklına kazındığını söyledi. Kastamonu'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ulusal Bisiklet Yarışması düzenlendi.

ARTVİN

Artvin'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Şehitlerini ve Gazilerini Anma ve Din Görevlileri Birlik, Beraberlik ve Dayanışma" programı organize edildi. İl Müftülüğü ve Diyanet-Sen Artvin Şubesi koordinesinde Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Müftüsü Kemal Uçkun, Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Başkan, din görevlileri ve davetliler katıldı.

ANTALYA VE MUĞLA

Antalya ve Muğla'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi. Muğla'da Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşları üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek bir araya geldi. Sloganlar atan ve tekbirler getiren grup, FETÖ`nün 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Muğla Çevre yolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanına, 81 il ve Türk cumhuriyetlerinden gelen 2 bin öğrencinin katılımıyla fidan dikildi. Antalya'da, 15 Temmuz gecesi hainleri durdurmak için canı pahasına tankların önüne yatan ve tankların üstüne çıkan halkın kararlılığını sembolize eden "15 Temmuz Demokrasi Anıtı" selalar eşliğinde açıldı.

ERZURUM, AĞRI, KARS, ARDAHAN, IĞDIR, TUNCELİ VE ERZİNCAN

Erzurum'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplandı. Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar "15 Temmuz Nöbeti" için beklemeye başladı. Ağrı'da ise Valiliğin çağrısıyla vatandaşlar, bayraklarla Merkez Camisi önünde toplandı. "Hainler hesap verecek" ve "Ağrı burada, hainler nerede" sloganları atarak tekbir getiren vatandaşlar, Ağrı Valilik Meydanı'na kadar yürüdü.  Kars'ta, Evliya Camisi önünde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasının ardından yürüyüşe geçti. Ardahan'da, Ardahan Belediyesinin organizasyonunda bir araya gelen vatandaşlar, üzerinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlük giydi. Iğdır'da da "15 Temmuz Milli Birlik Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.  Erzincan'da da Eski Terminal Kavşağı'nda toplanan binlerce kişi, Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği eserler eşliğinde milli birlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Tunceli'de ise vatandaşlar, Atatürk Mahallesi'ndeki SGK İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde toplandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir